Správně vybrané sluneční brýle dokážou zkrášlit vaše rysy i okouzlit protistranu. Jak zvolit ty pravé?

Sluneční brýle bychom měli vybírat i podle tvaru obličeje
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Sluneční brýle patří zvláště v blížícím se létě k nedílné součásti každého z nás. Pro naši image je však velmi důležité si sluneční brýle umět také správně vybrat. Pouze vhodné tvary brýlí totiž dokážou velmi často zkrášlit rysy našeho obličeje, okouzlit opačné pohlaví nebo nám zkrátka dodat sebedůvěřu či působit tak trochu tajemněji. Které slunečné brýle jsou pro nás tedy ideální?

Jak je dobře známo, v rozmanitosti je krása. Každý z nás je nenapodobitelný originál, každý z nás je jedinečný. I při výběru správných tvarů slunečních brýlí je tedy potřeba, aby si je každý volil pro sebe zcela individuálně, a to zejména podle tvaru svého obličeje. Poradit by si člověk měl nechat hlavně s tvarem obroučků. Právě ty jsou totiž na samotných brýlých nejvýraznějším prvkem.

Víte, že jedny z nejprodávanějších brýlí na trhu - brýle značky Ray-Ban - vznikly v USA už v roce 1937 a původně byly vyvinuty pro americké letce?

Základem je zjistit tvar obličeje

Rozpoznání tvaru vašeho obličeje je základním kamenem úspěchu. Nejjednodušší je stoupnout si před zrcadlo a zkusit si linie svého obličeje obkreslit. Tím se nejlépe zjistí, jaký že tvar obličeje to vlastně máte. Poté můžete "jednat dále" a zjistit, jaké tvary slunečních brýlí jsou pro vás ty nej.

Kulatý obličej

Pokud je šířka i délka vašeho obličeje zhruba stejná, máte kulatý obličej. Ten kromě efektu "sympatičnosti" předurčuje dlouho také mladistvý vzhled. Nejlépe vám budou sedět brýle s hranatějšími obroučkami, ideálně obdélníkovými nebo čtvercovými. Bát se nemusíte ani ostřejších hran či prodloužených kočičích linií. Hezky váš obličej totiž protáhnou a zeštíhlí.​

Srdcovitý obličej

Tvar obličeje ve tvaru srdce patří mezi nejkrásnější. Ženám s tímto obličejem se doporučuje vyhýbat se příliš zdobeným obroučkám. Lichotit naopak budou jemné zaoblené tvary připomínající kapky, klasické pilotky a obecně jemnější typy brýlí. Mužům je pak doporučen spíše hranatý tvar, který podtrhne jejich mužnost.

Sluneční brýle lze rozdělit do 5 stupňů dle kategorie slunečního filtru. Každé číslo označuje propustnost světla. Čím je číslo vyšší, tím brýlové čočky propouští méně světla a jsou tmavší.

Hranatý obličej

Široké čelo a ostré úhly ve tváři. Těmito znaky se nejčastěji vyznačuje hranatý obličej. Pokud je právě váš obličej takového tvaru, vězte, že jste jedni z nejvíce sexy lidí. 
A jaké sluneční brýle jsou nejvhodnější pro vás? Jednoduše všechny kulaté i oválné. Dodají totiž vašemu vzhledu příjemný a nenucený výraz, který podtrhne na vašich rysech to nejzajímavější.

Oválný obličej

Máte svoje čelo mírně širší než bradu a délka obličeje představuje zhruba jedenapůlnásobek jeho šířky? Pak jste majiteli zřejmě nejideálnějšího tvaru obličeje. Proč? Protože si můžete bez ostychů dovolit nosit v podstatě jakékoliv tvar slunečních brýlí. Zkrátka všechny, co se vám líbí a padnou vám. A to je nesporná výhoda a možnost výběru z celého sortimentu.