Nejšílenější sekta v Čechách: Aštar Šeran a jeho Vesmírní lidé

Láska, mír a žádné války. To jsou Vesmírní lidé...
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Pastelové barvy a poselství lásky. Vesmírní lidé jsou pravděpodobně tou nejbizarnější sektou, která na našem území existuje. Jejich věčné čekání na evakuaci lidstva nemá konce. Aštar Šeran stále vysílá telepatické zprávy míru a lásky a přívrženci vesmírných lidí celý fenomén pokládají za regulérní náboženství. Co stojí za nejpodivnější sektou v Čechách?

Vše začalo u Miroslavy Drskové, pracovnice v kravíně, která první popisovala komunikaci s Plejáďany v roce 1995. Když se později setkala s Ivo Aštarem Bendou, začali spolu publikovat poselství z vesmíru od mimozemských civilizací. Založili tak sektu Vesmírní lidé.

Dost pravděpodobně jste neutekli obrovské kampani, kde podivné bytosti jako Aštar Šeran - velitel velké vesmírné flotily, nebo usměvavá Pleja z planety Plejáda září všemi barvami z letáků a internetových stránek. 

Vesmírná flotila se v roce 1949 údajně osobně kontaktovala s vůdci hlavních pozemských států – USA a SSSR. U jednoho stolu tedy jednali Aštar Šeran, Stalin a Truman. 

Lidé, probuďte se 

První zprávy z mimozemských civilizací Ivo Aštar Benda ve spolupráci s první osvícenou Miroslavou Drskovou, přináší na přelomu milénia. Skvěle k tomu využívá pomalu se rozvíjející internetový prostor, ale hlavně vydává deset knih, které se zabývají nutností evakuace před koncem světa. Sbírka „Rozhovory s Poučením od mých přátel z vesmíru“ měla obrovský úspěch.

První kniha byla kompletně vyprodána a učení Vesmírných lidí se tak šířilo neskutečnou rychlostí. Sám Ivo Aštar Benda tvrdí, že 80 % domácností dostalo do kaslíku letáček od Vesmírných lidí. Ten, kdo letáčky někdy viděl, na jejich specificky šílené grafické zpracování nezapomene. 

Filozofie Vesmírných lidí představuje několik zásadních zpráv o světě plném ještěrů z temných koutů vesmíru, kteří nás čipují a šíří mezi námi prasečí chřipky. Vesmírná flotila je tu odnepaměti vždy kupomoci, aby nabídla šlechetně svoje mírové poslání. Jejich život je jen láska a radostná práce. Neznají lež, válku, hlad a nepotřebují spolu ani mluvit, protože dokonale ovládají telepatii.  Prostě ideální svět bez problémů, který se skrze prostředníka Ivo Aštara Bendy pokouší šířit do každé domácnosti. 

Evakuace z planety

Vesmírní lidé jsou často přirovnáváni k americké sektě Nebeská brána, jejíž členové spáchali hromadnou sebevraždu a kázali totožnou víru o nutné evakuaci z planety Země. Nic takového se u nás pod vedením Aštara Bendy neuskutečnilo.

Namísto hromadné sebevraždy byl pouze zaplavený internet šílenými obrázky z jiného světa a několik nepravidelných přednášek po městech, maloměstech a vesnicích, kde členové víry rozdávali letáčky s blonďatým kapitánem Aštarem Šeranem na titulu. Vesmírní lidé sebevraždu odmítají, protože by tím porušili zákony vesmírné lásky. Nikdy jim proto nechyběla trpělivost, protože stále čekají, až si pro ně mimozemské civilizace z Plejád přiletí... Nebo už se stalo? 

Web Vesmírných lidí byl opakovaně napaden hackery. Jeden čas zde mohli návštěvnící vidět teletubbies s hákovými kříži nebo postavičky z čtyřlístku jako vesmírné ozbrojené ještěry. 

Kdepak ty slavné časy jsou? 

Ivo A. Benda na webových stránkách sekty Vesmírní lidé dokonce publikuje několik údajných záběrů, které zachytily přílet mimozemských plavidel na naši planetu. Ty si můžete bezpečně stáhnout do svého počítače a přesvědčit se sami.

To by mohlo vysvětlovat, proč popularita Vesmírných lidí v posledních letech tak radikálně klesla. Buď se vysílání nepodařilo obnovit, a nebo si mimozemská flotila v tichosti evakuuje členy této sekty. Sám otec zakladatel a tvůrce celé filozofie nežije na oběžné dráze, ale na sídlišti ve slovenském Martině, kde ve své žluté bundičce dál sní svůj sen o Aštarovi a jeho vesmírné flotile. 

Internetové stránky Vesmírní lidé ale stále slouží jako bizarní zdroj nostalgické zábavy, kde budete několik minut jen nevěřícně koukat, že někdo něco takového vážně zplodil. O to šílenější je, že jsou na světě (nebo ve vesmíru) lidé, kteří tomu opravdu věří... 

Klíčová slova: