Pláže v Česku mají co nabídnout. Projděte si několik míst, která musíte vyzkoušet

Na koupaliště v Šárce se dostanete tramvají
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Nenašli jste v rodinném rozpočtu peníze na dovolenou v zahraničí? Nevěšte hlavu. Na našem území je mnoho krásných alternativ, které nabízejí písčité pláže, ale i travnaté plochy a čistou vodu na koupání.  

Středočeský kraj je nejenom místo plné krásných historických památek a kouzelných měst, ale také nabízí mnoho příležitostí, kde se vykoupat. Stejně tak budete překvapeni, že některá místa najdete i v Praze.

Stále jste si nevybrali destinaci vaší letní dovolené, ale tropická vedra doslova volají po tom skočit do vody? Projděte si několik koupališť, která vás rozhodně nezklamou.

Bělá pod Bezdězem

Prvorepublikové koupaliště blízko Mladé Boleslavi nabízí hned několik druhů pláží, které můžete s radostí využít. Písčité a travnaté plochy se skvěle doplňují s čistou vodou ve 112 metrů dlouhém bazénu. Specifickou atmosféru dotvářejí dobové převlékárny a malé chatičky, které většinou patří lidem z blízkého okolí. Pro malé děti tady naleznete brouzdaliště a samozřejmě nechybí stánek s rychlým občerstvením

Mšeno u Mělníka

Architektonický unikát ve stylu art deco naleznete kousek od Mělníka. Koupaliště, které vás uhrane svým nádherným vzhledem, má k dispozici jak písečnou, tak travnatou pláž. Jedna ze specifických vlastností bazénu je voda, která je napájena ze skalního pramene. V horkých letních dnech se tak koupání proměňuje v extrémně osvěžující zážitek.

Máchovo jezero

Pokud vám nestačí obyčejné koupaliště, tak vyzkoušejte tradiční cíl cesty všech věkových kategorií. Máchovo jezero disponuje krásnou písečnou pláží s výhledem na kopec Borný i sousední Bezděz. Atmosféru exotiky dokreslují palmy, které sem vždy na začátku sezony provozovatelé pláže umístí. Máchovo jezero je bohaté na sportovní a kulturní vyžití. Nespočet sportovišť střídá mnoho restaurací a v letních dnech se místní diskotéky stávají vyhledávanou zábavou.

Koupaliště Divoká Šárka

Chcete být v obklíčení unikátní přírody a zároveň neopustit Prahu? Koupaliště Divoká Šárka je schované v unikátním prostředí mezi skálami, které se nad vámi tyčí jak v alpském údolí. Vyhledávané místo Pražáků má svůj nedostatek právě díky svojí oblíbenosti. Některé dny se tlačíte doslova hlava na hlavě. Přes osmdesát let staré koupaliště i tak stojí za to.

Žluté lázně

Břeh Vltavy nedaleko centra Prahy se už tradičně stává vyhledávanou lokalitou pro letní radovánky. Písečné i travnaté pláže a plno volnočasových aktivit se budou prát o vaši pozornost. Léto ve Žlutých lázních, to je dlouhý seznam kulturních akcí, kde můžete poznávat mnoho nového na tradičním místě, kam jsou Pražané zvyklí chodit už desítky let.

Levné letenky do celého světa: Jak pátrat, abychom ušetřili i několik tisíc korun? Více čtěte zde.
Klíčová slova: