Řidiči, tohle nechcete! Měsíc bude uzavírka na Jižní spojce, Plzeňské i u Motola

 

Řidiči, vaše nervová soustava zase dostane pořádnou dávku. Jestli se chystáte do Prahy nebo v hlavním městě bydlíte, tohle je další rána. K mnoha uzavírkám a dopravním komplikacím přibyly zbrusu nové kousky. Až do konce října bude omezen provoz na Jižní spojce, na Plzeňské a u Motola ještě déle. 

Na Jižní spojce, kde už práce začaly, se běžně ve špičkách tvoří obří kolony. Do konce října však bude ještě hůř. Před Barrandovským mostem směrem na Smíchov se totiž začalo opravovat, což znamená jízdu v protisměru. Zácpy se tak mnohdy tvoří na sjezdu z Vysočan.

Když máte smůlu, zdržíte se klidně i čtyřicet minut. "Nechci to komentovat. Připadám si jak idiot. Uzavírají to pravidelně každou chvíli. Jsou neschopní opravit vše najednou? Fakt, dejte mi s tím pokoj," nebyl příliš sdílný pan Igor, který každý den jezdí do Prahy z jedné obce ve Středočeském kraji. 

Jenže to není zdaleka všechno, co se na nebohého řidiče zase valí. Během rekonstrukce v ulicích Plzeňská a Kuklová se kolony tvoří už od Anděla a nejen ve špičce pokračují až k Motolu. Pokud se podaří dodržet harmonogram, vše skončí v úterý 8. listopadu. Takže ještě minimálně více jak měsíc se budou auta plazit jako nekonečný had. 

Přitom prý nebyla jiná možnost, stav vozovky už byl natolik tristní, že každý další odklad by znamenal nebezpečí. "Provádíme odfrézování vozovky a následně zde bude položen nový asfaltový povrch. Dále dojde k ošetření trhlin, obnově vodorovného značení, ektifikaci povrchových znaků a částečnému vyrovnání nebo výměně poničených obrub," popsala mluvčí technické správy komunikací Barbora Lišková.

Opravy sice budou probíhat ve čtyřech fázích, ale je zřejmé, že ani jedna z nich nebude k řidičům, respektive době trávené v zácpách, šetrnější. Spíš by se daly rozdělit na horší a nejhorší. V první a druhé fázi půjde o opravu úseku od přemostění Plzeňské po sjízdnou rampu směrem do motolské nemocnice. Provoz bude sice zachován v obou směrech, přesto půjde o značné omezení. 

Třetí a čtvrtá fáze proběhne v Kuklové ulici. V tomto případě zůstane zachován provoz pouze ve směru od Vypichu. Silnice od Plzeňské bude uzavřena. Objížďka povede v Zahradníčkově ulici, V Úvalu a přes Šafráneckou okolo Nemocnice Na Homolce. Když si tyhle tři uzavírky spojíte do jedné, tak zjistíte, částí Prahy projedete jen obrněni obří dávkou trpělivosti a s velkou časovou rezervou. I když jsou od sebe vzdálené několik kilometrů, kolony aut je bez problémů propojí.