Zbytečná smrt: Vlak srazil člověka, na místě zemřel

Na stanici si klidně můžete odskočit na toaletu. Mají automatické jímky
 

Kolikrát jsme slyšeli z oficiálních i neoficiálních míst, abychom nepřebíhali přes koleje mimo vyznačené cesty? Člověk je však v mnoha věcech nepoučitelný, toto je jedna z nich. V neděli večer u Velimi vyprchal pod vlakem další lidský život. Naprosto zbytečně. 

Kdyby si někdo dal tu práci a změřil, kolik času se získá přebíháním přes koleje, dostal by se maximálně do řádů minut. Jedna, dvě, možná tři? Někteří jedinci jsou bohužel nepoučitelní. Místo toho, aby používali vyznačené podchody a nadchody, raději stále riskují. Čas od času se pak stane, že na to hazardér doplatí. 

U Velimi na Kolínsku to nebyl zdaleka první podobný případ. Během několika týdnů jde už o třetí incident. Prvním byla v červenci osmnáctiletá dívka, která srážku s vlakem zázrakem přežila, stejně jako chlapík v polovině října. Ten si z karambolu odnesl poranění hlavy a ruky. Poučení si z toho však bohužel nevzal muž, pro něhož se staly v neděli večer koleje místem, kde vydechl naposledy. V jeho případě ale mohlo jít o sebevraždu, policie to zatím vyšetřuje.

Také on se ale zřejmě pohyboval v zakázaném prostoru, i když je tedy možné, že úmyslně. "Usmrcená osoba byla přenesena do vozu pohřební služby a čekalo se na náhradní vlak. Provoz byl na trati na nějakou dobu zastaven," potvrdil mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík. Drážní hasiči měli pomáhat s přestupem cestujících na jinou soupravu, nakonec to však nebylo potřeba.

Po nezbytné obhlídce vlaku byla totiž evakuace cestujících zrušena. "Událost byla zdokumentována a vlak s lidmi mohl pokračovat dále," dodal Holomčík. Snad bude tato zbytečná smrt varováním pro všechny ostatní, kdo by si chtěli v nebezpečném místě znovu zkracovat cestu. Za tak tragické následky to rozhodně nestojí.