Protesty, uzavírky a posílená policie. Kam se dnes nedostanete a kde nepojedou tramvaje?

V Praze bude opět rušno
 

Celá republika si dnes připomíná události ze 17. listopadu v letech 1939 a 1989. Největší vlna protestů, demonstrací, ale i oslav a projevů se jako tradičně očekává v Praze, kde už ráno všechno začalo. Hlavní město tak bude na několika místech neprůjezdné nejen autem, ale i povrchovou dopravou.

Jak už to tak bývá, to hlavní se dnes odehraje na Albertově a na Národní třídě, kam lidé už od rána chodí zapalovat svíčky. Nejsou to však zdaleka jediné akce, které se chystají. Pražský magistrát jich vede v evidenci téměř třicet. Také proto je posílena policie, do Prahy se sjely jednotky z celého Středočeského kraje. 

S tím vším samozřejmě souvisí i dopravní komplikace, které metropoli čekají. Podle doporučení magistrátu, ale i policie by měli obyvatelé Prahy i návštěvníci využívat hlavně metro. Na některá místa se totiž jinak než podzemím nebo pěšky nedostanou. Tramvaj například vůbec nepojede v úseku Újezd-Lazarská.

Kolem Národní třídy bude doprava celý den monitorována a případně odkloněna podle momentální situace. Ale vzhledem k tomu, že právě zde se očekávají největší davy v rámci akce Oslava svobody, dají se přepokládat více či méně zásadní omezení. Všechno vyvrcholí po sedmé hodině večer na Václavském náměstí. 

Pokud se tedy chcete vyhnout masám lidí a zbytečnému nervování, do centra Prahy dnes raději nejezděte. Netýká se to zdaleka jen Václaváku nebo Národní třídy, ale například i Letné, Hradčanského náměstí a dalších míst.