Smrt na železničním přejezdu. Sebevražda, nebo nehoda?

Sebevražda, nebo nehoda?
 

Rychlík ČD srazil na železničním přejezdu ve Štěpovicích na Nymbursku muže. Policie zatím šetří, jestli šlo o nehodu, nebo sebevraždu. Doprava z Kolína do Ústí nad Labem stojí v obou směrech. Do kdy uzavírka potrvá?

Nehoda na železničním přejezdu ve Štěpovicích se stala ve středu krátce před polednem. Rychlík Českých drah z Kolína do Ústí nad Labem srazil muže, který stál na železničním přejezdu. 

"Vyšetřování bude pravděpodobně trvat až do druhé hodiny," potvrdil tiskový mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. "Zároveň řešíme náhradní autobusovou dopravu pro cestující z vlaku." Z vlaku hasiči pomohli evakuovat třiadvacet cestujících. Žádný z nich nebyl zraněn, stejně jako nikdo ze zaměstnanců Českých drah.  

Jak se řeší nehoda na trati dál? 
Co se vlastně děje po nehodě, když strojvedoucí vidí, jak vlak, který řídí, srazí člověka? Nebo když narazí do auta? Poté, co se evakuují cestující z vlaku a naloží se do náhradní dopravy, prošetří se všechny okolnosti nehody a vlak může jet dál. Je to samozřejmě v ideálním případě, kdy se nikomu nic nestane. 

Přesto se zástupce společnosti, která vypravuje konkrétní vlak, musí zeptat strojvedoucího, jestli se cítí na další jízdu. Ten má právo říct, že ne, protože mimořádné události jsou traumatizující vždy i pro zkušeného profíka. A pokud se necítí, nahradí ho jeho kolega. Když je lokomotiva vlaku poškozená, nahradí ji jiná souprava, která vlak odtáhne tam, kam je potřeba.