Rozsáhlé výluky na Nymbursku: Na co si dát pozor?

Nymbursko súžují rozsáhlé výluky
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Cestující se budou muset v příštích dnech připravit na komplikace v podobě výluk na železniční trati. Ochromena je velká část Nymburska. Kde by se měli lidé připravit na zpoždění a problémy?

Problémů s dopravou do Prahy je v současné době více. Včera zkolabovala doprava na trase Praha Radotín - Praha Smíchov, a to z důvodu lomu koleje. Cesta do hlavního města se ale obyvatelům Středočeského kraje komplikuje i nadále.

Až do 25. května by měly být problémy na trati, která vede z Prahy přes Nymburk do Kolína. Konkrétně rychlíky z Prahy do Hradce Králové budou vedeny odklonem přes Poříčany. Z toho samozřejmě vyplývá, že se těmito spoji lidé z Prahy do Lysé nad Labem nedostanou.

"Výluka skončí 12. května. Jejím účelem je hmoždinkování pražců, výměna upevňovadel, výměna defektoskopicky vadných kolejnic, svařování, úprava geometrické polohy kolejnice a strojní propracování koleje. To jsou ale běžné provozní údržby," vysvětlil Marek Illiaš z tiskového oddělení SŽDC.

Rychlíky ovšem budou odkloněny i po 12. květnu. Konkrétně ve dnech 14., 20. a 21. května. V dalších dnech až do 25. května se to pak týká jen těch rychlíků, které úsekem s opravami projíždějí od 8:50 hodin. Brzké ranní rychlíky pojedou po své pravidelné trase. 

Co je důležité vědět 

  • Odkloněné rychlíky pojedou mimo stanice Lysá nad Labem a Praha Vysočany, jako náhrada bude zastávka Praha-Libeň.
  • Osobní vlaky S2 Praha - Kolín přes Nymburk a S22 z Prahy do Milovic budou ze stanice Lysá nad Labem mít zpoždění okolo pěti minut.
  • Další zpoždění je třeba čekat v době od 7:20 do 17:20 hodin, a to u vlaků z Lysé nad Labem ve směru na Prahu. Očekává se asi desetiminutový skluz. 
  • V obvyklém čase také nebudou odjíždět vlaky z Milovic, kde se také čeká zpoždění okolo deseti minut. 
  • Víkendové a sváteční spoje budou během výluky ve stanici Lysá nad Labem s nutným přestupem do jiné soupravy u většiny vlaků mezi Prahou a Milovicemi. 
  • Dojde k úpravě jízdního řádu na trati 060 z Nymburka do Poříčan, a to díky odklonové trase královéhradeckých rychlíků. Týkat se to bude pouze pracovních dní a ranních hodin.