V Kladně čekají řidiče komplikace, připravte se na uzavírky a kolony. Kde?

Nevkusné portály v sobotu zmizí, jak to omezí dopravu v Kladně?
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Řidiči v Kladně by se měli obrnit trpělivostí. V sobotu je čeká omezení v ulici Vítězná a od pondělí v lokalitě na Švermově rozjedou stavaři výstavbu další části nového kruháče. Co to znamená? Kudy projedete a kde bude "zavřeno"?

Nevzhledné portály svislého dopravního značení zmizí z Kladna z Vítězné ulice. Řidiči by proto měli počítat tuto sobotu 21. října s omezením. "V sobotu od 9 do 14 hodin bude z důvodu demontáže portálů svislého dopravního značení zcela uzavřena ulice Vítězná," informuje Lenka Růžková, mluvčí města.

Doprava povede po       objízdných trasách:

a) Kladno-Rozdělov - Libušín - Vinařice-Tuháň - ul. J. Seiferta - Švermov, 
b) Kladno - ul. Huťská, Dubská - Dubí ul. Vrapická - Vrapice - Brandýsek - ul. Velvarská - Švermov,
c) část Korea - ul. Pod Hájem a Malá Strana 

Další výstavba kruháče na Švermově

Dopravní omezení ale nastane také v pondělí 23. října. Důvodem je výstavba okružní křižovatky a kvůli tomu bude zcela uzavřena křižovatka ulic Na Kopci, 28. října a Průmyslová, Kladno-Švermov, Na Cikánce.

Investorem je Středočeský kraj a tato 3. etapa takzvané 2. fáze se podle klimatických podmínek bude týkat výstavby jihozápadní části křižovatky včetně napojení ulice Na Kopci.

Omezení provozu

Řidiče z toho důvodu čeká úplná uzavírka s výjimkou pravidelných autobusových linek a vozidel Integrovaného záchranného systému. To potrvá až do 8. prosince a výstavba nové křižovatky vyjde na zhruba 12,8 milionu korun.

Pro Kladeňáky znamená pokračování výstavby okružní křižovatky dopravní komplikace. Na druhou stranu křižovatka Na Cikánce, která je součástí komunikace 118 na Slaný, má do dokonalosti daleko a úpravu potřebuje jako sůl. Změnu průsečné křižovatky na okružní tak většina řidičů vítá.

Co silnice mezi obcemi?

Řidiči by ale uvítali opravy i dalších krajských silnic v Kladně a okolí. S tím se ale zatím nepočítá. Nejen řidiči, ale už i starostové obcí poukazují na stav staré karlovarské silnice vedoucí i přes jejich obce na Kladensku. Mstní dokonce vyhrožují peticí, pokud kraj něco neudělá s touto silnicí.

"Jezdím po téhle silnici, která spíše připomíná tankodrom, několikrát týdně a když to není přímo nebezpečné, tak minimálně je to o tom zničit si tlumiče. V silnici jsou vymačkané koleje a chtělo by to opravu," říká Petr Novotný, jenž si na komunikaci prý ničí zbytečně svoji dodávku.

Oprava až za dva roky

Tato silnice pojmenovaná 606 se měla opravovat letos, ale dosud se nic neděje. Hotový je prý projekt, naplánovaná je oprava dvou mostů a začít se mělo do konce prázdnin. Je říjen a stále se nic neděje.

Podle krajských úředníků je nutné vyřídit řadu dokumentů a majetkových vztahů. Stavební povolení tak nebude vydáno dříve než do dvou let, tedy v roce 2019.