Domácí pečený čaj! RECEPT, který zahřeje

Zkusíte?
 

Tak tahle podzimní mňamka vás dozajista pěkně zahřeje. Zkuste domácí pečený čaj, může to být nejen pochoutka pro vás, ale i pěkný dárek třeba pro přátele. 

Zkuste jedinečný recept na pečený čaj. Je to vymazlená mňamka, kterou ocení celá rodina. Tak připravit ingredience a hurá do toho! 

A máme pro vás další tip. Zkoušeli jste? Luxusní dýňová polévka! RECEPT, který musíte zkusit

2 jablka

2 hrušky

2 pomeranče

1/2 biocitronu

250 g krupicového cukru

1 tyčinka skořice

2 badyány

1/2 vanilkového lusku

Troubu předehřejeme na 250 °C. Ovoce pořádně očistíme a nakrájíme na kousky. Všechno se používá i se slupkou, proto používáme biocitron - to aby právě slupka nebyla chemicky ošetřená. Všechno vložíme do pekáče, zasypeme kořením a semínky se slupkou z vanilky. Pečeme 45 minut! A kdy je hotovo? Jakmile zpozorujeme, že cukr na ovoci zkaramelizoval a nebo po 45 minutách pečení. Podáváme zalitý vroucí vodou, popřípadě plníme do skleniček. S pěkným zdobením z toho může být třeba hezký dárek. 

Pokud máte rádi jablíčka a hruštičky, tedy ovoce, které patří do tohoto receptu, zastavte se ve Vraňanech. Tady koupíte výborné ovoce a zeleninu od českých zemědělců. Vraňany najdete kousek od Kralup. Jedná se především o jahodárnu, ale v posledních letech zde otevřeli obchůdek, který si na denní chléb potřebuje vydělat jak v létě, tak v zimě. 

Klíčová slova: