V nehygienické restauraci už se zase dá jíst!

Před úklidem
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Otřesné podmínky skladování potravin, prošlé jídlo, nečistota, staveniště, tak vypadala Zámecká restaurace ve Zruči nad Sázavou. Dneska už se tady najíte bez rizika.

Středočeští hygienici znovu kontrolovali Zámeckou restauraci ve Zruči nad Sázavou. Tu najdete na adrese Zámek 1, Zruč nad Sázavou.  V restauraci nabízí teplé pokrmy, studené pokrmy, nápoje a doplňkový sortiment balených potravin.

Závažné nedostatky, které hygienici při kontrole zjistili, se týkaly jak dodržování provozní hygieny, skladovacích podmínek potravin, používání potravin s prošlým datem použitelnosti, stavebně technického stavu, tak povinnosti poskytovat spotřebitelům informace o látkách nebo produktech vyvolávajících alergie nebo nesnášenlivost obsažených v nabízených pokrmech.  

Hygienici se zastavili také v Příbrami. Chcete přežít? V Příbrami si čínu nedávejte!

Značně zanedbaná byla čistota podlah a veškerých zařizovacích předmětů v prostoru kuchyně, suchého skladu a v manipulační chodbě. Umyvadla určená k mytí rukou zaměstnanců v prostoru kuchyně a v šatně pro zaměstnance nebyla v době kontroly vybavena prostředky na mytí rukou a hygienické osušení. Problematické bylo skladování potravin v chladicích zařízeních v prostoru kuchyně, zjištěno velké množství potravin s prošlým datem použitelnosti a dále pak potravin neznámého původu. Nedostatek v oblasti dodržování skladovacích podmínek potravin se týkal nevyhovující teploty při skladování vajec přímo v prostoru kuchyně pod pracovní plochou. Zřejmý byl i dlouhodobě neřešený stavebně technický stav provozních místností, kdy povrchy stěn v celém prostoru kuchyně, skladu potravin a manipulační zásobovací chodbě byly značně špinavé, malba zašlá, místy se odlupovala a omítka byla odpadaná.

Hygienici ihned pozastavili výrobu do doby odstranění závad a vyřazení z použití potravin neznámého původu těch, které byly prošlé. Při opakované kontrole inspektoři zjistili, že všechny nedostatky byly odstraněny. Tím pádem se tady znovu najíte. Majiteli byla uložena finanční sankce.