Zahrada v dubnu: Co nezapomenout vysázet

Je načase zasít vlčí mák, ale také nejrůznější druhy bylinek
  |   zajímavost

Příprava krásné letní zahrady plné květin začíná právě teď. Existuje celá řada okrasných rostlin, na které v dubnu zkrátka nesmíte zapomenout. Mezi tyto květiny patří vlčí máky, ale také mnoho dalších.

Tyto květiny mohou být tento měsíc zasety do zahradní půdy. Na následující rostliny byste rozhodně neměli zapomenout.

Vlčí mák

Tato krásná červená květina, která dodá barvu a svěžest každé zahrádce, se může sázet dokonce již od března až do května. Pohled na červené květy vám poté bude dělat radost v létě, ale i na podzim.

Krásenka

Tuto rostlinku můžete zasít přímo do půdy na záhonu nebo ji na zahradu přemístit již jako sazeničku. Nejlépe se jí daří na místě, kam dopadá velké množství slunečních paprsků a v půdě, která příliš nezadržuje vodu.

Sladký hrášek

Ideálním časem pro výsev sladkého hrášku je právě duben. Tento měsíc tedy nezapomeňte zasadit sazenice sladkého hrášku na vaši zahradu.

Je potřeba zajistit také správnou podporu této popínavé rostliny. Postačí provázek nebo dřevěný kůl.

Zavinutka

Zavinutka neboli monarda se vyznačuje nádherným velkým květem, na který je zkrátka radost pohledět. Je tedy ideálním přírůstkem téměř do každé zahrady, kde chybí dostatek barev. Ideální je tuto květinu vysazovat ve formě sazenic.

Letní cibuloviny

Pokud jste tento typ rostlin nestihli zasít v březnu, ještě není všem dnům konec. Letní cibulovité rostliny můžete zasít i tento měsíc, čím dříve, tím lépe.

Cibulka těchto rostlin v zemi často uhnívá, je proto nutné zajistit dostatečný odvod přebytečné vody z místa, kam je budete sázet.

Bylinky

Tento měsíc můžete na vaši zahradu vysázet také nejrůznější druhy bylinných trvalek. Důležité je také jim do zeminy dodat potřebné hnojivo nebo domácí kompost.

Zapomenout bychom ale neměli ani na letní ovoce, v dubnu je totiž nejvyšší čas na výsadbu jahod, ale také některých ovocných stromů a keřů, mezi které patří mimo jiné i angrešt a fíkovník.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Domácí postřik na plevel: Zbavte se nechtěného porostu lehce a levně.

Klíčová slova: