Kraj mohl získat násobek peněz na dopravu, říká kandidát STAN

Věslav Michalik, Dana Drábová a Vít Rakušan
 

Kandidát na hejtmana Vít Rakušan již zná svůj tým. Dana Drábová v radě kraje nezasedne, ale přijme funkci zastupitele. Priority krajské politiky nám sdělil starosta Věslav Michalik. 

Na druhém místě kandidátky STAN je Dana Drábová, která však neuvažuje o funkci ve vedení kraje, protože se chce věnovat současné pozici předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost. Je však připravena stát se krajskou zastupitelkou. Nyní již také vykonává funkci místostarostky města Pyšely.

Kraj potřebuje vizi

"Kraj potřebuje být řízen s dloudobou strategickou vizí. Střední Čechy jsou svou polohou okolo hlavního města předurčeny být nejvíce prosperujícím regionem České republiky. V posledních osmi letech však v konkurenceschopnosti ztrácí. Středočeský kraj by měl být příkladem řešení v oblasti dopravy, vzdělávání, zdravotnické péče a prostředím pro podnikání. Je třeba dát patřičnou péči infrastruktuře a na ní se firmy začnou nabalovat sami i bez pobídek čínským investorům. Potřebujeme perfektní a spolehlivé silnice, veřejnou dopravu, pokrytí vysokorychlostním internetem. Pak se i v periferních oblastech objeví dobré pracovní příležitosti. Do operačních programů evropských fondů je potřeba lépe nastavit priority a pak bude možné sehnat násobně více peněz," popsal nám svou představu Věslav Michalik, který chce také vložit více peněz do středních škol. 

Kandidáti do krajské rady za STAN 

  • Regionální rozvoj - Věslav Michalik, starosta Dolních Břežan a krajský zastupitel.
  • Finance - Martin Macháček, bývalý starosta Ondřejova
  • Školství - Lenka Mrzílková, starostka Neratovic, bývalá učitelka ředitelka střední školy 
  • Životní prostředí - Ivo Šanc, bývalý starosta Kutné Hory
  • Zdravotnictví a sociální věci - Pavla Štrobachová, starostka Smečna
  • Kultura a památkové péče - Pavel Fojtík, historik a místostarosta Nymburka
  • Doprava - Věra Kovářová, poslankyně
  • Bezpečnost - Petr Holeček, starosta Kralup nad Vltavou