Kdo postoupil do druhého kola senátních voleb?

Za Mělník postoupila Veronika Vrecionová a Petr Hudleček
 

Volební víkend pomalu končí, ovšem pozor! Pátek 14. a sobota 15. 10. budou ve znamení druhého kola Senátních voleb! Nezapomeňte přijít!

Současná senátorka na Mělnicku Veronika Vrecionová (ODS) bude bojovat v druhém kole senátních voleb se starostou Kralup nad Vltavou Petrem Holečkem (STAN).

Další klání se příští týden uskuteční v Praze 11, tady zabojuje Helena Válková (ANO) proti Ladislavu Kosovi (KDUSZ+HPP11+Pir).

V Praze 6 dojde také na víkendové utkání, a to Jiřího Růžičky (TOP+STAN) a Václava Bělohradského(SZ+ČSSD).

Ani Praha 10 nezůstává pozadu, tady rozhodnete o vítězi z dvojice Renata Chmelová (KDU-ČSL) a Radek Holubář (TOP+STAN).

Nejtěsnější výsledek byl zaznamenán na Mělnicku. V prvním kole voleb vede Petr Holeček o necelá 2 % hlasů. V praxi to znamená 684 voličů.

Veronika Vrecionová (ODS)

Politička, od roku 2010 senátorka za obvod č. 28 - Mělník, bývalá starostka středočeské obce Přezletice a členka ODS.

VS.

Petr Holeček

Je politik a pedagog, v současné době kandiduje za STAN. Od roku 2006 je starostou Kralup nad Vltavou právě za Starosty a nezávislé, od roku 2008 patří mezi zastupitele Středočeského kraje za TOP 09 a Starostové pro Středočeský kraj. Od října 2012 do srpna 2013 byl poslancem Parlamentu České republiky zvolený na kandidátce TOP 09.

 

Václav Bělohradský (ČSSD a SZ)

Spolupráce těchto dvou stran není zrovna tradiční, přesto už se spojily potřetí v rámci senátních voleb. Dvaasedmdesátiletý filozof tvrdí, že ve spolupráci vidí velkou budoucnost. Chce tím zároveň překonat stranickou řevnivost a partajničení. Stotisícová Praha 6 platí za baštu pravice, bývalý emigrant to vidí jako velkou výzvu. Přestože není výraznou hvězdou politického marketingu, jeho šance nejsou bezvýznamné.

VS.

Jiří Růžička (TOP+STAN)

Jiří Růžička se narodil v roce 1948 v Praze. Absolvoval Fakultu tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v oboru tělesná výchova – český jazyk a literatura. Od roku 1978 učí na Gymnáziu Jana Keplera v Praze 6, kde je od roku 1990 ředitelem.

 

Renata Chmelová (KDU-ČSL)

V říjnu 2014 kandidovala jako lídryně za koalici VLASTA („VLASTA – koalice občanů Prahy 10, KDU-ČSL a LES s podporou Pirátů“) do zastupitelstva MČ Praha 10. Druhé místo a zisk 17,77 % znamenal obsazení celkem 8 míst v zastupitelstvu. Byla nejúspěšnějším kandidátem komunálních voleb Prahy 10, získala 5 572 hlasů.

VS.

Radek Holubář (TOP+STAN)

 

Helena Válková (ANO)

Právnička z Chlumce nad Cidlinou v letech 1975 až 1988 pracovala ve Výzkumném ústavu kriminologickém a od roku 1989 do roku 1993 v Ústavu státu a práva ČSAV, v roce 1997 habilitovala v oboru trestní právo a o 9 let později byla jmenována profesorkou. Jako ředitelka vede pobočku právnického Nakladatelství C. H. Beck, kde dosud působí jako členka redakční rady časopisu Právní rozhledy a časopisu Trestněprávní revue.

VS.

Ladislavu Kosovi (KDUSZ+HPP11+Pir)