Kalousek našel kladivo na Babiše. Servírovat se budou pochoutky z domácí kuchyně ANO

 

Možná ani rýpavé otázky novinářů, kteří ve své ignoranci a tuposti chtějí po svatém šéfovi hnutí ANO odpovědi na jeho daňová přiznání, či veletoče kolem Čapího hnízda nejsou ničím v porovnání se "zradou" jeho poslankyně Kristýny Zelienkové. Drak Bucifal je jen ubohý pirománek proti ohni, který musel jít z nozder Andreje Babiše. Proč? Protože Kalousek! 

Kdybychom mohli o nějaké dámě říct, že má "koule", byla by to právě Zelienková. Ve Středočeském kraji byla zvolena za hnutí ANO, už minulý rok však ze strany vystoupila. Všemocný koblihový boss prskal, i když navenek se samozřejmě tvářil, že je nad věcí a taková malichernost ho přeci nemůže rozhodit. Poslankyně však už tenkrát nešetřila poměrně tvrdou kritikou na adresu jinak nedotknutelného lídra.  

Jak se říká, nic není starší než včerejší zprávy. Proto se na rebelku postupně tak nějak zapomnělo. Tím spíš, když na Babiše padalo jeho vlastní Čapí hnízdo, podle něj temné intriky se spřádaly kolem jeho (ne)příjmů a tak dále. Se vší úctou k paní Zelienkové, ta šla prostě poněkud stranou. Teď však ministrovi financí zasadila takovou ránu, že je to stejné, jako kdybyste Kataláncům řekli, že Lionel Messi přestupuje do Realu Madrid. Zkrátka na infarkt. 

Jdou si po krku

Ve středu totiž vstoupila do TOP 09 a do rukou předsedy Miroslava Kalouska dala mocnou zbraň hodnou Thórova kladiva. "Hnutí ANO jsme založili na myšlence, že nekrademe, nelžeme a budeme dělat efektivnější, zodpovědnější a férovější politiku než ti před námi. Ale z postoje pana Babiše mám pocit, že kličkuje, lavíruje a já už nevím, zdali mu mám jeho poslední verzi věřit," nebrala si loni servítky poslankyně, když Babiš mlžil kolem padesátimilionové dotace na Čapí hnízdo. 

Kristýná Zelienková
Po absolvování Gymnázia Uherské Hradiště vystudovala management cestovního ruchu na Univerzitě Jana Amose Komenského v Praze. Pracovala v mezinárodních hotelových řetězcích jako Marriott (přímo v USA), Hilton nebo Mandarin Oriental. V roce 2010 založila společnost Czech Hotel Consulting, s.r.o. Je vdaná a má dva syny.

Rivalita Babiše a Kalouska je známá. Dost často jsou jako dva malí kluci, kteří se perou na pískovišti o bábovičku. Ukazují prstem jeden na druhého a vřeští jako skupina paviánů. Nemá cenu spekulovat nad tím, jestli si Zelienková polepšila, když zvolila právě modročervené barvy. Protože pan Kalousek coby náčelník resortu financí také nijak neoslnil a v poslední době jsou mu blízká spíše rétorická cvičení ve Sněmovně a před kamerou než hmatatelné výsledky. 

Faktem však zůstává, že tato změna dresu pár měsíců před volbami je pro Babiše zdvižený ukazováček. Něco jako "pozor, tady může být zle". Zelienková ví samozřejmě hodně o fungování ANO, zná zákulisí a lidi. Nejcennější pro Kalouska je ale tím, že ten teď může bez obalu na počkání tvrdit, jak rádoby "čisté" ANO má škraloupy, které nejdou jen tak snadno vyndat lžičkou a plesknout na podlahu.

Pořádně okořenit, možná i špetka chilli

Během tohoto monologu několikrát ukáže na Zelienkovou jako na živoucí důkaz svých slov. V celé své kráse bude servírovat všechny pochutiny z domácí kuchyně ANO tak, jak se mu bude líbit. Nevynechá jedinou pikantní přísadu, na to se dá vsadit cokoli. Chuťové buňky budou tančit, političtí gurmáni valit oči.

Není divu, že ji TOP 09 vítá jako Mesiáše. Preference strany jsou poměrně bídné a od oficiálního odchodu knížete Karla to s nimi jde od desíti k pěti. Bývalá zastupitelka Berouna je tak možná poslední šancí, které se může tonoucí chytnout, pokud nechce minimálně na čtyři následující roky zmizet pod hladinou.