Ve škole v Čelákovicích spadl strop! Jak jsou na tom děti?

 

Ve čtvrtek ráno spadl na Základní škole v Čelákovicích strop, respektive sádrokartonový podhled. Na místo okamžitě vyrazilo několik jednotek hasičů stejně jako další záchranné týmy. Nehoda se bohužel neobešla bez zranění. 

Něco takového je k vidění hlavně v katastrofických filmech. Zemětřesení nebo jiná živelná událost, škola plná dětí a řítící se strop i zdi. Takové drama se ve čtvrtek ráno v čelákovické škole naštěstí nekonalo. Přesto to nebylo nic příjemného. Kvůli prasklému topení totiž spadl sádrokartonový podhled v laboratoři.

"Vzhledem k havárii budovy v prostorách gymnázia je z nařízení hasičů a policie dnes omezena výuka. Situace je pod kontrolou a dětem žádné nebezpečí nehrozí. Ve škole je vypnutý proud a školní kuchyně nevaří. Vzhledem k podmínkám ve škole si prosím vyzvedněte děti co nejdříve v jejich kmenových třídách," napsalo vedení školy na své webové stránky. 

Jak bylo uvedeno, dětem se naštěstí nic nestalo. Přesto se nehoda neobešla bez vážného zranění. Během zásahu totiž spadla další část podhledu přímo na jednoho ze zasahujícíh hasičů. Ten musel být urychleně transportován do nemocnice vrtulníkem. Jeho stav by měl být vážný, ale snad ne kritický.

Případ v Čelákovicích nebyl za posledních několik hodin jediným. Něco podobného se stalo v noci ze středy na čtvrtek v hale v Radonicích. Prasklé vodovodní potrubí mohlo za promáčení stropu budovy a jeho následné zřícení.