Tip na sobotu: Parním vlakem přes Posázavský Pacifik

Parní lokomotiva Čtyřkolák
 

V sobotu v devět hodiny ráno vyrazí parní vlak z bránického nádraží do Vlašimi a odpoledne se bude vrace do Prahy. Po cestě můžete navštívit mnoho zajímavých akcí.

První parní vlak letos z Prahy-Braníka proti proudu Sázavy vyjede sobotu 28. května. "Souprava bude sestavena z historických vozů 3. třídy s dřevěnými lavicemi a bufetového vozu a v jeho čele pojede parní lokomotiva 434.2186 Čtyřkolák," popsal Petr Pošta z tiskového oddělení Českých drah.

Z bránického nádraží pojede v 9 hodin, přes Vrané nad Vltavou, Davli, Jílové u Prahy, Krhanice, Týnec nad Sázavou, Čerčany, Benešov u Prahy, Postupice a do Vlašimi přijede ve 13:48. Zpět se  bude vracet v 15:35.

Zpáteční jízdenka z Prahy do Vlašimi stojí 320 korun, prodávat se budou i jízdenky pro kratší úseky a zlevněné jízdenky pro děti.

"Vlak projede nejkrásnější trasu „Posázavského Pacifiku“ do Čerčan. Kromě překrásného okolí železniční tratě vybudované v kaňonu řeky Sázavy s několika tunely a kamennými viadukty mohou cestující z parního vlaku navštívit mnoho kulturních akcí a památek v Posázaví," láká cestující Petr Pošta.

Parní vlak pojede po trati Posázavského pacifiku letos ještě čtyřikrát: 18. června do Ledečka, 9. července a 20. srpna do Kácova a 27. srpna do Vlašimi.

Atrakce v zastávkách nostalgické jízdy:

  • Jílové u Prahy – Regionální muzeum těžby zlata v Čechách, prohlídková trasa zlatých štol (s jízdenkou na parní vlak 50% sleva na vstupném)
  • Krhanice – Vojensko-technické muzeum (vstupné zdarma) 
  • Týnec nad Sázavou – týnecký hrad a zřícenina hradu Zbořený Kostelec 
  • Benešov u Prahy – okružní jízda ekovláčkem po Benešově 
  • Postupice – zámek Jemniště (se zpáteční jízdenkou přednostní prohlídka za snížené vstupné ve 13:30 hod.) 
  • Vlašim – na nádraží výstava pohlednic z historie trati Benešov–Dolní Kralovice, paraZOO, zámek Vlašim – expozice „ S přesnou muškou, tradice střelectví a zbrojařství“ 

 

V příloze článku je ke stažení leták Do Posázaví parním vlakem 

Stáhněte siVelikost
PDF icon do_posazavi_parnim_vlakem.pdf3 MB
Klíčová slova: