Zahoďte oblečení a chodťe nazí: Pět důvodů, proč je to geniální nápad

Nahota je osvobozující
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Neexistuje nic, co by člověka posílilo více než být zdravý, silný a NAHÝ. Zapátrejte v paměti… Kdy jste se naposledy podívali na své nahé tělo v celé jeho kráse? Nemyslíme tím pohled po sprše, ale vědomou pozornost. Nahota by měla být součástí vašeho života a my přiblížíme, proč.

Podívat se na své nahé tělo není jen o tom hodnotit ho. Uvažovat o tom, jak moc velká či měkká máte stehna, kolik strií vám způsobil porod nebo jak moc vaše tělo postihla celulitida. Ano, je určitě složité uvědomit si, že vaše tělo má i nedokonalosti. Vůbec v dnešní době, kdy je všude spousta iluze dokonalosti v rámci vyretušovaných plakátů, které nás bijí do očí prakticky všude a pořád.

Tato iluze nás tak trochu učí nemít rádi sami sebe, někoho dokonce dostává do kolen. Další zase odděluje od sebe samých, porovnávat se s ostatními a vlastně tak trochu žít z ega namísto ze srdce, jelikož tělo je prvním nejpatrnějším důkazem, které za nás hovoří a nepotřebuje k tomu žádná slova.

Nahota je parádní zbraní proti nerovnosti pohlaví. Dobře se tak využívá jako nástroj pro boj za práva žen.

Existuje ale cesta, jak nastartovat sebe-přijetí své nahoty. Může to být pobývání pár minut nebo klidně i hodin v nahém stavu v prostředí bezpečného domova. Ten vám totiž poskytne plný komfort a nikam vás netlačí. Později to pak můžete zkusit sami nebo s partnerem v přírodě, kde se úplně propojíte do jednoty. Naše těla jsou utkána z naproto stejného materiálu jako příroda a ta je autentická a nic neřeší. A proč se vlastně vyplatí chodit nazí?

Uvědomit si svoji životní cestu a přijmout ji

Naše tělo samozřemě nese stopy našich životních událostí, ať už se jedná o zranění, operace, nemoci, ale také psychické pozůstatky. Viditelné jsou i drastické diety, případně těhotenství nebo obezita. Vše se do těla ukládá jako do schránky a následně zrcadlí ven. Není se ale za to stydět, takový je jednoduše váš životní příběh. Když ho znáte a dokážete ho i přijmout, pomůže vám to také rozhodnout se, jakým směrem se bude ubírat dál a jak jednou skončí.

Zamést se strachem a zbavit se ho nadobro

Utrácíme hromady financí za krásné a značkové oblečení, nicméně ty nejlepší momenty jsou často bez něj. Každá vráska totiž zrcadlí naší silnou životní zkušenost, šedý vlas zase všechny seznámí s tím, že máte strach o nejbližší, pigmentová skrvna ukáže lásku ke slunci a nedostatky vašeho těla lásku ke sladkostem. Vše je tak trochu odrazem našich činů a prožívání, jenže je také vše povoleno, protože právě to vše jsme my jako takoví. 

Ukázka své vlastní jedinečnosti

Pokud se vám podaří obnažit své tělo a spolu s tím pocítit mír jako způsob stát se svobodným a imunním vůči narážkám nevědomých, pak máte vyhráno. Neexistuje totiž jediný důvod, proč se cítit díky svému tělu špatně. Dovolte sami sobě zažít, jaké je to být sami sebou, krásní a právě teď, se vším, čím vás váš život obohatil. 

Prožít vlastní zranitelnost

Zranitelnost vám pomůže hodně zkultivovat své vlastní ego. Neexistuje totiž jedinný důvod být zranitelný, naopak, je to příležitost k tomu, abychom projevili svou odvahu, a to být skutečně viděn. Je to tak trochu první krok k tomu, abychom začali žít svůj vlastní život opravdu ze srdce.

Nahota jako brána k otevřenosti

Nikdy není možné zažít více než ve chvílích, kdy jste nazí. Nahota je nejen bránou k otevřenosti, ale také k ryzosti a opravdovosti. Sundáme během ní totiž masku ve formě oblečení, kterou se snažíme vyjádřit, kdo jsme. Bez oblčení jsme kompletní a v tomto stavu po odbourání zranitelnosti je opravdu obrovská síla. Z ní můžeme čerpat naprosto kdykoliv.

Stále se bojíte doma sundat tričko a ukázat se alespoň zčásti nazí? Stydíte se před svým partnerem nebo rodinou? Začněte tedy v čase, kdy jste sami doma. Naberete poměrně rychle sebevědomí a uvědomíte si, že vlastně nevypadáte o nic hůře než většina kolem vás. Pokud se naučíte občas své tělo osvobodit, budete na tom se sebevědomím lépe, než většina lidí, kteří mají klidně bezchybnou postavu!

Klíčová slova: