Pomůžete? Berounští policisté chtějí invalidní vozík pro postiženého Tomáška

 

Pomáhat a chránit si berounští policisté vzali za své. Zapojili se do nedávno skončené sbírky pro Vládíka, který trpěl svalovou dystrofií. Ta sice skončila, ale strážci pořádku se rozhodli, že budou dále sbírat víčka od PET lahví. Tentokrát chtějí pomoci stejně postiženému Tomáškovi. 

Na policejní oddělení v Berouně se obrátili žáci ze Základní školy Tmaň s tím, že se dozvěděli o ukončení sbírky na Vládíka. V té se místní policisté angažovali nepřetržitě od roku 2014. Postupem času se však rozrostla do nebývalých rozměrů a vlna solidarity se přenesla i na soukromé subjekty i "normální" lidi. 

Děti ze Základní školy Tmaň poslaly policistům dopis, ve kterém požádaly o pokračování sbírky pro svého kamaráda z druhého ročníku. Tomášek trpí stejně jako Vládík svalovou dystrofií, ovšem je to prý velký bojovník a přes všechny bolesti a těžkosti, které tuto nemoc doprovází, se snaží svůj handicap překonávat.

Spolužáci mají Tomáška moc rádi, snaží se, aby s nimi mohl trávit veškeré školní i volnočasové aktivity. "Tomášek však v současné době nutně potřebuje invalidní vozík nebo kočárek, aby i nadále mohl být integrován mezi zdravé děti. Pořízení vozíčku je pro Tomáškovy rodiče velmi drahé, protože toto nejsou jediné finanční náklady, které jsou spojené s péčí o takto nemocného," tvrdí policejní mluvčí Marcela Pučelíková.  

Tomáš zatím používá repasovaný kočárek, který už ale nesplňuje bezpečnostní normy. "Novou sbírkou víček rádi podpoříme rodinu Tomáška a sbírat víčka budeme právě pro něj." Sběrné místo zůstává tedy i nadále na Územním odboru Policie České republiky v Berouně, ulice Tyršova 1635, PSČ 266 01. "Budeme rádi za všechny, kdo opět naši sbírku podpoří."

Nasbíraná víčka mohou posílat na uvedenou adresu nebo je předat policistům na kterémkoliv policejním oddělení. Policisté víčka předají do Berouna cestou interní pošty na Oddělení hospodářské kriminality. "Balíky a pytle prosím označte nápisem "VÍČKA". O průběhu sbírky budeme i nadále informovat a doufáme, že výsledné množství bude alespoň takové, jako se podařilo nasbírat pro Vládíka. Tam rodina obdržela od všech zúčastněných zhruba pět tun plastových víček," dodala Pučelíková.