Brandýs utratí za sport třikrát víc než za seniory

Získejte i vy dotace a ušetřete
 

Brandýs nad Labem zveřejnil svůj rozpočet na rok 2017, ze kterého je patrné, že nejdůležitější roli ve městě hraje sport. Co na to například senioři, kteří dostanou třikrát méně než sportovci?

Jak vlastně vypadá rozpočet města, který je na první pohled dost nevyrovnaný? Čísla nejsou tajná, město je zveřejnilo na webu.

Sociální služby dostanou jeden milion. Senior Taxi bude město stát 300 tisíc. Dobrý nápad je bezbarierová doprava Brandýs – Boleslav, což přijde na půl milionu. Pokud jde o sport, částka se najednou dostává někam úplně jinam. Mají se podporovat trenéři mládeže, sportovní činnost, soutěžení a samozřejmě něco stojí i opravy areálů a sportovní vybavení.

Sport "sežere" 6,5 milionů z rozpočtu města. Pouhý 1,25 milion si rozdělí všechny společenské, kulturní a zájmové organizace, které ve městě fungují. Na grantový program přijde rovný milion korun. Sečteno a podtrženo, celý rozpočet na rok 2017 je 10,5 milionu a z toho jde více než polovina na sport. 

Ke schválenému rozpočtu se samozřejmě mohlo vyjádřit i město, o což jsme se snažili. Přehazovali si nás však jako horký brambor a nakonec pro jistotu ani nebrali telefony. Na sekretariátu města jaksi nefungovali, tisková mluvčí byla nedosažitelná. Hodně zvláštní přístup. Nejspíš se k problému nikdo vyjádřit nechce. Nebo to nikdo neumí řádně vysvětlit? 

"Mě to tedy příjde fakt nesolidní, na starší lidi se vůbec nemyslí. Je dobře, že město podporuje ty mladý, to jo, ale i my bychom si zasloužili nějakou pozornost. Jěště tady taky jsme," svěřil se se svými pocity pan Milan Doležel, senior z Brandýsa nad Labem.

"Už takhle máme malý důchod a pak to člověka akorát rozčílí, že se takhle utrácí miliony tam, kde se to stejně jen tak prošustruje... Kdyby raději opravili cesty, nebo pomohli mladým rodinám a starým lidem. Ti, kteří mají na to, aby sportovali, ti nouzi nemají," uzavírá své zamyšlení nad rozpočtem města nespokojený senior.