Policie uzavřela Jiráskův most, důvodem byl dělostřelecký granát

Policie měla vše pod kontrolou
 

Jako v akčním filmu si museli v sobotu kolem poledne připadat turisté i náhodní kolemjdoucí v centru Prahy. Policisté byli totiž přivolání k podezřelému předmětu pod Jiráskovým mostem. Připomínat měl nevybuchlý dělostřelecký granát. 

První kontakt s údajným dělostřeleckým granátem, který se měl nacházet pod Jiráskovým mostem, měl procházející muž. Ten policistům ohlásil, že našel podezřelý, asi patnácticentimetrový kovový předmět a že by stálo za to vše prověřit. Městší strážníci nic neponechali náhodě a na místo zavolali pyrotechnika i specialistu se psem.

Kvůli zásahu musel být most uzavřen jak pro městskou hromadnou dopravu, automobily, tak i pro pěší. Vyklizena byla i část nábřeží. Odborník na výbušniny, v jehož kompetenci jsou v takových případech veškerá bezpečností opatření, však téměř okamžitě zjistil, že nalezený předmět není nijak nebezpečný. 

"Šlo o hasicí přístroj a jeho náplň. Předměty byly zajištěny a odvezeny. Opatření bylo kolem půl jedné ukončeno, místo je opět průjezdné," potvrdil policejní mluvčí Tomáš Hulan. Autobusová linka 175 se tak na most zase vrátila, stejně jako turisté.