Divočáky neudržel led, snaha o záchranu byla marná

 

Hodně netradiční zásah měli muži ze sboru dobrovolných hasičů Nebušice a profíci z Petřin. V místním rybníku se totiž topila tři divoká prasata, pod kterými se prolomil tenký led. Jen dostat se ke zvířatům chtělo pořádnou dávku odvahy i umění. 

Když operační středisko přijalo zprávu o topících se divokých prasatech, možná to zpočátku někdo mohl považovat za žert. Jenže nebyl a na místo se vypravily jednotky dobrovolníků z Nebušic a profesionálních hasičů z Petřin. 

Záchranné týmy na místě od svědků zjistily, že jedna bachyně se seletem stihla utéct, další tři divočáci však byli někde pod ledem. "Nešlo určit, kde ta prasata zrovna jsou. Určitě se snažili vyplavat a mohlo je to odnést kamkoli," popsala paní, která vše viděla. 

Hasiči přesto okamžitě začali se záchrannou akcí. V suchých oblecích na člunu pátrali po zvířatech a postupně je pod ledem také našli. Jednalo se o bachyni a dvě selata, v té chvíli už bohužel nebylo jak pomáhat. Všechna utonulá prasata byla následně vylovena z rybníka a předána zástupci mysliveckého sdružení. Hasiči pak ještě pro jistotu prozkoumali okolní břehy, jestli tam náhodou nejsou další zvířata.