Ve Zvoli u Prahy hoří lakovna: Jeden hasič těžce zraněný, další člověk se pohřešuje

Požár je obrovský
 

Těžké ráno mají hasiči z Prahy a Středočeského kraje. Ve Zvoli u Prahy totiž hoří lakovna, která je navíc plná tlakových lahví, některé z nich už explodovaly. Na místě zasahuje více než třicet jednotek. Jeden hasič byl bohužel těžce zraněn. 

Krátce před třetí hodinou ranní vyrazilo několik jednotek k požáru lakovny ve Zvoli u Prahy. Plameny však nebylo vůbec snadné zkrotit, nepodařilo se to ani do těchto chvil.

"Na místě jsou profesionální i dobrovolné jednotky. Nasazeno je deset proudů vody, likvidace požáru je rozdělena do dvou úseků," vysvětloval mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík. Hasiči se nemohli dostat dovnitř, protože se budova částečně zřítila. Práce tedy probíhaly zvenku. Uvnitř jsou stále ohniska požáru.

Zároveň potvrdil, že jeden hasič byl těžce zraněn a musel být transportován do kladenské nemocnice. Během převozu musel být připojen na umělou plicní ventilaci. Lehké zranění utrpěla i jedna civilní osoba. Žena měla popáleniny prvního stupně v obličeji a na ruce, zároveň se také nadýchala zplodin z hoření. V objektu měl být navíc ještě jeden člověk, který je prý stále pohřešován, a dá se tedy důvodně předpokládat, že bohužel mohl zůstat uvnitř budovy. 

Hala o rozměrech 70x15 metrů byla celá zachvácena plameny, možná ještě horší však byly explodující tlakové láhve. Nikdo během zásahu nemohl tušit, kde to zrovna bouchne. Hasiči budou na místě nejspíš ještě dlouho. Až se jim požár dostane pod kontrolu a nakonec se podaří i uhasit, bude pak potřeba hlídat případně další vznícení. Příčina vzniku požáru zatím není známa, škoda přesahuje sto milionů.