Nejhorší nemocnice v republice? Lidé si neberou servítky. Co je v Nymburku špatně?

Takhle by to v nemocnici asi v této době vypadat nemělo
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Ptáte se, které nemocnici u nás byste se měli vyhnout obloukem? Možná pro vás máme odpověď. Nemocnice v Nymburku je totiž žhavým kandidátem na to, aby byla označována za nejhorší v republice. Kvůli jejím údajně špatným službám se bouří celé město. Co se vlastně v Nymburku děje?

Nymburská nemocnice je nyní pod drobnohledem. Nejvíce se o to zasloužil incident, během kterého byli hned tři lékaři obžalováni ze zavinění smrti pacienta. Podle zákulisních informací to však prý rozhodně nebyl jediný problém, který se v nemocnici za poslední dobu stal.

Situace je kritická, tvrdí primář

Primář Václav Hulínský vnímá situaci jako velmi kritickou, nicméně zároveň přiznal, že se podobná situace klidně může opakovat kdykoliv znovu. Velkým problémem nemocnice je podle něj nedostatek lékařů s odbornou specializací, kteří jsou fyzicky schopni oddělení vést. 

Veřejnost si nebere servítky

Chtěli jsme zjistit, zda není kolem nymburské nemocnice zbytečné pozdvižení. Zmíněný incident je ovšem opravdu nejspíš pouze jednou kapkou ve velkém moři problémů, které se vytvořily za poslední měsíce a roky. Hodně se o tom mluví především na sociálních sítích, na Facebooku je pod masivní palbou profil samotné nemocnice z mnoha stran.

"Nepoznat zlomenej kotník a nedat k sádře injekce na ředěni krve chce hodne umu," popsal svůj zážitek v nemocnici jeden z návštěvníků. 

Hodně se řeší i prostředí nemocnice a její vybavení. Podle veřejnosti je nedostačující. "Prostředí nemocnice je na úrovni roku 1989, jistě až na pár vylepšení. To co je jinde standard, je zde těžký nadstandard," popsal současnou podobu nemocnice další uživatel nejpoužívanější sociální sítě světa.

Problém začíná už od recepce

Neprofesionální přístup je v nemocnici bohužel tak trochu pravidlem. Setkáte se s ním už u recepce, což potvrdil jeden z nemocných pacientů. "Už mi stačil odrazující přístup na recepci! A nejvíc mi vadilo to, že vás neošetří a pošlou raději do Mladé Boleslavi. Už nikdy více tuhle nemocnici," doplnil nám obrázek další z naštvaných lidí.

Každopádně by se mělo v nymburské nemocnici něco hodně rychle změnit, protože s podobným přístupem a pracovníky se další incident a s ním spojená smrt pacienta může opakovat hodně brzy.