Nymburk opět zachraňuje životy: Charitou pomůže nemocnému Maximovi!

Malý Maximek opět prosí o pomoc
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Polabské rokování, akce konaná amatérskými hudebníky, bude mít letos charitativní podtext. Bude se totiž pomáhat. Tím šťastným bude Maximek Čejkovský z Kostelce nad Černými lesy. Tomu je teprve šest let, ale už má za sebou v životě doslova peklo!

Akce se bude konat 25. března v Nymburku, přičemž její kořeny sahají do Kolínska. S tradicí se začalo minulý rok v létě, ovšem to se ještě nevybíraly žádné finanční prostředky. Šlo o takový nultý ročník celé akce. 

Pak ale přišel moc hezký nápad během hudební akce někoho podpořit. A začalo se s jeho realizací hned v říjnu, kdy se podařila vybrat moc pěkná suma pro nymburský dětský domov. Na první ročník je vybraných 12 tisíc korun bezesporu úspěchem.

Na koho se bude vybírat letos?

Březnový koncert bude mít samozřejmě opět charitativní podtext. Vybírat se bude na malého Maximka Čejkovského z Kostelce nad Černými lesy. Ten patří do sdružení „Dobrý skutek“, do kterého příspívá například i Jaromír Jágr nebo Lucie Křížková. 

Příběh Maximka je skutečně dechberoucí. „Můj příběh se začal psát 7. 8. 2010 v benešovské porodnici, kde krátce po mém narození lékaři zjistili, že se mnou není vše v pořádku. První diagnóza zněla „celková svalová hypotonie,“ popisuje začátky jeho života samotná maminka z pohledu svého synka. 

Na co je vlastně ona sbírka?

Maxim to v životě skutečně nemá jednoduché a dá se říci, že je více v nemocnici než doma. Celková léčba samozřejmě obrovsky ničí rozpočet jeho rodiny. Ta je logicky neschopna vydělat tolik pěnez, aby měla na všechny pomůcky, které Maximovi pomáhají v souboji s osudem.

"S péčí o mne jsou ale spojeny velké výdaje na obvazový materiál, speciální mastičky a stříkačky do PEGu, rektální rourky, inhalace, hadičky a cévky k odsávačce a kyslíkovému koncentrátoru, na drahé léky, speciální stravu. Byl bych moc rád, kdyby mi rodiče mohli dopřát nějaké kompenzační pomůcky. Není ale v jejich silách takové pomůcky pořizovat. Proto touto cestou prosím o pomoc," dodává v srdceryvném příběhu maminka. 

Dárci již pomohli s nákupem kočárku a odsávačky

Příběh malého Maximka už začíná pomalu psát i veselé stránky. Podařilo se totiž pomocí dárců vybrat dostatečný objem financí na to, aby se mohl vozit v novém kočárku a používat odsávačku. Celkem šlo o více než 20 tisíc korun, které se vybraly díky firmám a několika anonymním dárcům. Sice se jedná o jednorázovou finanční pomoc, ovšem i tak velmi potěší.

Pomáhat bude i známá kapela Wohnout

Není to poprvé, co budou hubebníci malému chlapci pomáhat. Rodinný přítel dříve už v černokosteleckém pivovaru Bigbeat uspořádal akci, kde si zahrála i známá česká kapela Wohnout. Pomockou ruku tentokrát podal i ředitel městského společenského domu v Kolíně, který věnuje výtěžek z akce „Noty na pomoc“, a také Honza Holoma z kapely Wohnout, který bude dražit svoji kytaru. 

Doufáme, že se během Polabského rokování vybere co největší finanční obnos a že se bude stav Maximka lepšit den ode dne. Zdraví si sice člověk nekoupí, ale s penězi je přeci jen ten život značně jednodušší.

Klíčová slova: