Vitická škola se mění na luxusní. Na nové hřiště ale chybí 1,5 milionu

Škola chce být moderní
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Myslíte si, že moderní školy najdete pouze ve velkých městech? Tak to se mýlíte. Obec Vitice v kolínském okrese chce totiž toto dogma zlomit. Rekonstrukce probíhá nejen v samotné budově školy, ale i v rámci kuchyně. Postavit se má i moderní multifunkční hřiště, ovšem něco na něj chybí, konkrétně 1,5 milionu korun!

Začátek rekonstrukce probíhal v duchu zateplení pavilonů, kde se nachází samotná škola nebo také jídelna s kuchyní. Nově se dostalo tak na vybavení kuchyně, jež má nyní dva nové sporáky profesionální urovně. 

K dispozici je též speciální software pro tvorbu vyváženého a pestrého jídelníčku, který stál bezmála 60 tisíc korun. Jídelna a kuchyně jsou tak již ve skvělém stavu a po modernizaci. Do budoucna se ale ještě počítá s konvektomatem. Všechny opravy a instalce probíhaly během prázdnin a dnech školního volna. 

Změny doznal i zbytek areálu. Dojde k výměně oken a také zateplení budovy, a to prostřednictvím dotace, kterou obec získala. Ta sice nepokryje celou rekonstrukci tohoto typu, ovšem zbytek Vitičtí zadotují z vlastních zdrojů. 

Výstavba multifunkčního hřiště ještě musí počkat

Škola by ještě ráda expandovala do okolí prostřednictvím multifunkčního hřiště v bezprostřední blízkosti školy. To je ale zatím hudba budoucnosti, a to i přes to, že má obec již vybudovaný detailní projekt.

"Nejsme schopni podobně vysokou částku získat vlastní cestou. Proto čekáme na to, až bude vypsán dotační titul. Zatím jsou podobné tituly vypsány pouze na malá hřiště, ovšem na sportoviště, jež jsme zprojektovali, nikoliv," řekl nám starosta města Luděk Urbanec.

Výstavba podobného hřiště je totiž velmi nákladná. Počítá se s tím, že celá stavba vyjde na sumu pohybující se kolem 1,5 milionu korun. Kdy přesně by se mohlo začít stavět, starosta zatím netuší. "Nemám vůbec představu, nemám to jak ovlivnit, většinou dojde k přidělení dotačního titulu po půl roce od předložení projektu," dodal a určitě doufá, že dotace budou na výstavbu poskytnuty v co nejbližší době.