Milovické Mirakulum by mohlo být dvojnásobné. Pozemky však drží město

Mirakulum by se mohlo rozšířit
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Majitel milovického zábavního parku požádal město o nový pozemek, rád by atrakci zvětšil. Jaká byla reakce radnice a přinese potenciální rozšíření kýžený efekt, tedy příliv turistů a více peněz pro celou obec?

Majitel parku Mirakulum Jiří Antoš nejspíše cítí, že milovická atrakce potřebuje oživit. Proto požádal město, aby mu prodalo pětadvacet hektarů pozemků, které s parkem sousedí. Záměr je jednoduchý. Chce plochu zdvojnásobit a přilákat tak do města i zahraniční klientelu. Zastupitelé ale zatím váhají a do prodeje se moc nehrnou.

Příliš nízká cena

Hlavním argumentem, který se řešil na posledním zasedání zastupitelů, je, že cena 75 korun za metr čtverečný, kterou určil znalecký posudek, je příliš nízká. Kontrolní výbor dokonce doporučil, aby se pozemky za takovou cenu vůbec neprodávaly. Argumentem radnice je také to, že by se město podobně velké plochy zbavovat nemělo.

Park Mirakulum nabízí 10 hektarů zábavy a volnočasových aktivit s množstvím herních prvků. Najdete zde lesní hřiště, kontaktní zoo, obří trampolíny, lanová centra, houpačky, prolézačky a také úzkokolejnou železnici, která park propojuje se sousedním Tankodromem. 

"V případě pozemků si chce město stanovit podmínky výhodné pro Milovice, za kterých chce prodej realizovat. Z tohoto důvodu plánuji svolat pracovní zasedání zastupitelstva za přítomnosti obou podnikatelů," popsal starosta Milan Pour. "Zatím není rozhodnuto, zda město pozemky prodá, či nikoliv." 

Větší park, více návštěvníků

Podnikatelé Jiří Antoš a Vratislav Veselý, jenž je majitelem sousedního Tankodromu, to přitom vidí naprosto jasně. Očekávají, že by zvětšení zábavně naučného parku přírodního typu přivedlo do lokality více návštěvníků a prospěch by z toho tak prý měli všichni.

Ruku v ruce s rozšířením parku by bylo i zvětšení parkovacích ploch. Část parku, která sousedí s kempem, by dokonce mohla být otevřena až do svítání. V každém případě podle našich informací Antoš plánem B nedisponuje, a pokud město pozemky neprodá, pak rozšiřovat nebude. Celý případ budeme samozřejmě dále sledovat.