Kolín má trable s kanalizací. Co se stalo a jaké je řešení?

Přinesou podobné rekonstrukční práce další dopravní omezení?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Kanalizace je něčím, co není radno podceňovat. Problém často vykoukne v tu nejméně vhodnou chvíli a následně způsobí velké pozdvižení. Stejný osud teď potkal Kolín. Kde přesně se stal zádrhel a kdy bude vyřešen?

Město Kolín musí naplánovat další rekonstrukční práce, jelikož kanalizace "Na Zámecké" je bez nadsázky v dezolátním stavu. "Aktuální stav kanalizace je na hranici životnosti a překáží pro naše další plánované investice," potvrdil místostarosta Kolína Tomáš Růžička. 

Přinesou opravy omezení?

Každá rekonstrukce samozřejmě dlouhodobě přinese úlevu, ovšem v jejím průběhu také jistá omezení. Práce v inkriminované lokalitě nezačnou dříve než po skončení festivalu Kmochův Kolín, což znamená někdy na konci srpna.

Termín "Na Zámecké" je užíván generací Kolíňáků a je jím myšlen kulturní objekt mezi Pražskou ulicí a areálem kolínského zámku, tedy budovou s č. p. 161.

"Stavební práce bude provádět společnost Dřevokrov a cena je okolo 424 tisíc. V rámci zakázky provede zhotovitel celkovou rekonstrukci kanalizačního řadu od budovy městského podnikatelského inkubátoru až na Zámeckou, tudíž k budově č. p.161," vysvětluje Růžička. 

Na to bude navazovat další akce, a to přímo v samotném objektu. V něm se bude zcela nově budovat kompletní sociální zázemí. Po dokončení těchto prací chce Kolín v příštím roce pokračovat s pracemi na nádvoří, které si také zaslouží rekonstrukci. 

"Mám radost, že se nám podaří zlepšit komfort užívání kultovního objektu Zámecká pro další kulturní akce. Budeme pokračovat," odhodlaně dodal Tomáš Růžička. 

A nakonec máme skvělou zprávu pro všechny řidiče. Rekonstrukce nebude mít vliv na dopravu, jelikož proběhne pouze v rámci lokality mezi kolínským zámkem a kulturním objektem Zámecká.