Další auto v kolejišti u Velvar. Třetí ve stejný den

Třetí nehoda ve stejný den na stejné trati
Zobrazit fotogalerii (3)
 

"Není to vtip! Právě se stala již 3. dopravní nehoda na tom samém úseku velvarské silnice. My už jsme opět na místě," napsali kralupští hasiči.

Na 6. leden roku 2016 budou kralupští hasiči jistě ještě dlouho vzpomínat. Stala se tu další nehoda, nicméně ne tak vážná. Jen před pár hodinami se zde srazil vlak s nákladním automobilem, jehož řidič ujel a vlaky kvůli tomu nejezdily zhruba dvě hodiny. Dopoledne tu havarovaly dva osobáky. Jeden skončil ve škarpě, druhý v kolejišti. Zraněná řidička je těhotná. Vlaky také nejezdily.

Osobní automobil podle Ladislava Holomčíka, mluvčího hasičů, dostal smyk a stojí zadní částí v kolejišti. Auto je na kolech, ale nemůže vyjet. Na místo vyjeli příslušníci HZS Kralupy nad Vltavou a HZSP SŽDC Kralupy nad Vltavou.

Díky hasičům se nic nestalo! "Hasiči HZS Kralupy cestou k zásahu předjeli motorový vlak směřujícíc do Velvar a podařilo se jim ho zastavit 30 metrů před havarovaným osobním autem, které přeskočilo přes koleje a zůstalo poškozené těsně za nimi. Po příjezdu drážních hasičů byl vlak puštěn do Velvar," řekl mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

"Auto sjelo u přejezdu mimo vozovku. Hasiči se snaží ho dostat na pozemní komunikaci. Není tam žádné zranění," uvedl Jaroslav Gabriel, mluvčí středočeských hasičů.

"Řidička na silnici pravděpodobně nezvládla řízení v pravotočivé zatáčce a skončila s vozidlem v kolejišti," uvádějí kralupští hasiči. Provoz na trati Kralupy nad Vltavou - Velvary byl opět přerušen.

 

Klíčová slova: