Pro dospělé Břežánky bude sloužit Vigvam

Ukázka činnosti (ilustrační foto)
 

Z mateřského centra Břežánek se vyčlenil samostatný ústav Vigvam, který bude vyplňovat volný čas zejména mládeže a seniorů. Jeho součástí se stal i bývalý spolek Senin.

Nezisková volnočasová organizace Centrum Břežánek se do budoucna zaměří na děti předškolního a mladšího školního věku. Ostatním věkovým skupinám bude nadále sesterská nezisková organizace VIGVAM z.ú. Všechny aktivity Centra Břežánek, zaměřené na dospělé se přesouvají pod novou organizaci.

Volný čas teenagerů a seniorů

"Naším posláním je podpora komunity napříč věkovým spektrem se zvláštním důrazem na neproduktivní část života jedince - především na teenagery a seniory, provozování komunitního centra, organizace pravidelných kroužků, kurzů, přednášek i jednorázových kulturních , sportovních či společenských akcí," sdělila zakladatelka  Jitka Langová.

Spolupráce s dalšími organizacemi

Činnost místního spolku seniorů Senin k počátku tohoto roku přechází pod VIGVAM, z.ú. Organizace chce spolupracovat s místními spolky, samosprávou, Místní akční skupinou Dolnobřežansko i s dalšími organizacemi z regionu.

Zapsaný ústav 

Zápis do rejstříku ústavů, vedeného Městským soudem v Praze proběhl k 1. 1. 2016 a organizace má právní formu ústavu. Zakládací listina ústavu je k nahlédnutí ve veřejném rejstříku ústavů