Ferdinand investuje do úspor energie a pivovarské restaurace

Jednatel pivovaru Ing. Petr Dařílek
 

Benešovský pivovar chce letos  do oprav a investic vložit zhruba 10 milionů korun. Budou realizována opatření úspor energie a připravuje se otevření restaurace v areálu pivovaru.

Pivovarská hospoda

V letošním roce se bude připravovat projektová dokumentace a potřebná povolení pro nově vybudovanou restauraci, přímo v areálu pivovaru. Nabídne vybraná točená piva a jídla podle prvorepublikových receptů. Kuchyně by měla chutnat i zakladateli pivovaru arcivévodovi Františku Ferdinandu d´Este. „Našim zákazníkům chceme nabízet celý příběh pivovaru a ten se neobejde bez samotné prohlídky pivovaru s ochutnávkou našich piv.“ řekl jednatel pivovaru Petr Dařílek. 

Pivovar ve vlastní humnové sladovně vyrobí za rok až 2300 tun sladu, který dodává i do zámoří. Podle původních receptur produkuje osm druhů piv. Výstav za loňský rok byl 25000 hektolitrů piva, o 1200 hl více než v předchozím roce. Kromě Benešovska proniká i do Brna, Hradce Králové a Jindřichova Hradce. V Praze se čepuje ve více než třiceti provozovnách a funguje zde rozvážková služba do domácností. Asi 5 % produkce pivovar exportuje do zahraničí. V pivovaru pracuje 30 stálých zaměstnanců. 

Čtete také:  

Benešovský slad se vyváží i do zámoří

Opravdové pivo se vyrábí poctivě, jako v Benešově

Benešovský Ferdinand rozšiřuje nabídku a zvyšuje výstav