Policie stále hledá únoskyni dítěte

Identikit hledané ženy, která chtěla schovat dítě před mimozemšťany a ufony.
 

Událost se stala už 23. prosince loňského roku, přesto však policie únoskyni osmileté holčičky marně hledá. Dneškem žádá o pomoc i veřejnost.

Dítě se naštěstí podařilo zachránit, ženě i přesto za únos hrozí až tři roky vězení. Policie celý měsíc prohledává okolí události, jež se začala odehrávat zmíněného třiadvacátého prosince ve tři čtvrtě na osm večer na Staroměstském náměstí, odkud žena holčičku odvedla.

Dle výpovědí holčičky ji žena přes hodinu vodila ulicemi metropole. Přibližně ve čtvrt na deset večer došly spolu až do Letenských sadů. Tam holčičku chtěla schovat do křoví.

Žena chtěla dívku ukrýt do křoví. Naštěstí šel kolem muž, který venčil psa, a zavolal policii.

V tu chvíli šel kolem muž, který v místech venčil svého psa. Žena ho dokonce poprosila, aby jí pomohl holčičku zachránit. Když se muž zeptal, před kým holčičku žena chrání, dostalo se mu prazvláštní odpovědi, a to, že před mimozemšťany a ufony.

V tu chvíli muž pochopil, že žena zřejmě není psychicky v pořádku, zavolal na linku 158 a nadále zůstal v blízkosti ženy s holčičkou. Únoskyně se následně dala na útěk. Svědek ji nepronásledoval a zůstal nablízku zmatené a vyděšené dívence.

Poslední stopa ženy je ze dne únosu, kde s ní „zachránce“ dívenky chvíli hovořil, a to v ulici Františka Křížka na Praze 7. Od té doby policie provedla mnoho úkonů k nalezení ženy. Zatím však žádný nebyl úspěšný, proto se nyní obrací na širokou veřejnost.

"Kdokoli by dle identikitu únoskyni poznal a věděl, kde bydlí nebo se pohybuje, či v uplynulém měsíci pohybovala, nechť se obrátí na kriminalisty prostřednictvím linky 158," říká tiskový mluvčí PČR Tomáš Hulan. 

Klíčová slova: