Nová Pošta Partner ve Vestci zahájí provoz od dubna

Obec Vestec bude poštu provozovat na obecním úřadě
 

Na obecním úřadu ve Vestci budou mít od 1. dubna vlastní poštu. Zaměstná dva pracovníky a otevřeno bude mít od osmi do šesti. Vestec také bude mít nové PSČ: 252 50

Projekt Pošta Partner je součástí dlouhodobé strategie státního podniku Česká pošta. Jeho náplní jsou pošty provozované třetí osobou. Letos Česká pošta plánuje převod 63 pošt v ČR na Pošty Partner.

Půjde o plnohodnotnou provozovnu České pošty s výdejem a příjemem zásilek, peněžními službami a některými bankovními službami. Pracovníci pošty budou zaměstnanci úřadu. "Budeme tam mít jednoho člověka na plný úvazek a jednoho na částečný. Pošta bude fungovat v podatelně, takže budou zaskakovat i děvčata z podatelny," vysvětlila tajemnice obecního úřadu Kateřina Vokounová.

Zájem bude i s okolních obcí

Pošta bude otevřená ve všední dny od 8 do 18 hodin s polední pauzou od 12 do 13 hodin. "Dáváme dohromady smlouvu s Českou poštou, takže některé věci se mohou mírně změnit, ale otevření 1. dubna platí. Zatím si neumíme představit množství klientů. Víme kolik lidí žije ve Vestci, ale v Jesenici je trvale přeplněná pošta a nejspíš budou naši poštu využívat," řekla Kateřina Vokounová.

Pozor, nové PSČ!

Se zahájením pošty bude mít Vestec také nové poštovní směrovací číslo. Od 1. dubna 2016 tedy platí nové PSČ - 252 50. 

Klíčová slova: