Velkopopovický pivovar loni navštívilo 88 tisíc lidí

Velkopopovický pivovar je součástí společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s.
Zobrazit fotogalerii (9)
 

V  roce 2015 pořádal pivovar Velké Popovice noční prohlídky. Klobáskofest, křest kůzlátek či rekord v počtu sedících u jednoho stolu. Novou atrakcí je i pětitunový dřevěný  kozel.

Novou atrakcí se stal pětitunový dřevěný kozel, vysoký 7,1 a dlouhý 7,4 metrů. Po své pouti po exportních zemích Velkopopovického Kozla zamířil do Popovic a celé léto byl dominantou pivovaru.

Škola čepování a křest kůzlátek

Kozlova školu čepování piva je spojena s ochutnávkou nefiltrovaného piva v ležáckých sklepech.  Vyučovali pivovarští odborníci a šikovní účastníci získali Kozlův výuční list. Poslední dubnovou sobotu se konal 10. ročník putování Krajinou barona Ringhoffera. Při té příležitost prohlělo křtění čerstvě narozených potomků živého maskota pivovaru. "Ti se stali dalšími pokračovateli rodu kozlů Oldů, kteří budou nadále udržovat tradici svých předchůdců a stanou se maskoty Velkopopovického Kozla," řekl manažer Vladimír Jurina.

Rekordy, ochutnávka a kozlí Vánoce

Na červnovém Dni Kozla padl český rekord v sezení u nejdelšího stolu, kdy se na lavici vtěsnalo 327 lidí. Proběhly také řemeslné dílny a vystoupili hudební skupiny Buty, Mig 21 nebo Jiří Schmitzer. Při Klobáskofestu návštěvníci hlasovali o nejchutnější vzorek regionálních výrobců uzenin. První ročník Noci otevřených pivovarů se zařadil mezi  akce vyhlášené Svazem pivovarů a sladoven. Při vánoční Kozlí nadílce  hosté pomohli s perníkovou výzdobou Velkopopovického betlému a účastnili se Rohatých prohlídek.

Nejbližší akcí budou tradiční Ladovské vepřové hody v sobotu 27. února. Pivovar je pořádá  ve spolupráci s Ladovým krajem. Konat se budou prohlídky pivovaru, ochutnávky masových specialit a další program pro celou rodinu.