Vytelefonoval si miliony, podvodníka hledá policie

Chcete úvěr? Zkuste si ho VYTELEFONOVAT
 

Řeklo by se, že schválení milionového úvěru po telefonu je v dnešní době ze světa sci-fi. Jak je vidno, tak není, a policisté dneškem prosí o pomoc s pátráním veřejnost. Pachatele úvěrového podvodu mají, ten však odmítá vypovídat, a tak hledají spolupachatele.

 

V polovině ledna si osmadvacetiletý muž doslova vytelefonoval poskytnutí úvěru ve výši několika milionů korun. Při sjednávání úvěru zneužil jméno úplně cizího člověka, jehož nemovitost nabídl do zástavy. Úvěrová společnost osmadvacetiletému muži úvěr schválila a poskytla.

„Podvodníkovi bylo jasné, že pokud by si přišel vyzvednout peníze osobně, mohlo by se vše takzvaně provalit. Do telefonu se totiž vydával za čtyřicetiletého muže, čemuž ale jeho současný mladistvý vzhled neodpovídá. Sehnal si proto důvěryhodněji vypadajícího „parťáka“, nyní spolupachatele, který pro peníze, s největší pravděpodobností za odpovídající odměnu, došel,“ popisuje podvodníkův postup tiskový mluvčí Tomáš Hulan.

O spolupachateli ví jen to, že existuje. Neví však, o koho se konkrétně jedná a kde se vyskytuje.

Zadržený pachatel s policisty absolutně nespolupracuje a odmítá vypovídat, proto policistům nezbývá, než se obrátit na veřejnost. Spolupachatele se určitě nesnažte zadržet. Může reagovat nepřiměřeně až agresivně.

Poznáte-li jeho, nebo víte, kde bydlí či se zdržuje, kontaktujte linku 158. Hledaný je na záběrech oblečen do světlehnědé bundy do pasu, tmavých kalhot a na nohou má světlehnědé nebo světlešedé sportovní boty s bíle lemovanou podrážkou.

Klíčová slova: