Benešov odmítá středisko pro uprchlíky

Objekt Pražských kasáren v Dukelské ulici v Benešově
 

Ačkoliv není jasné, zda bude chtít ministerstvo vnitra zřídit v bývalých benešovských kasárnách pobytové středisko, město se již rezolutně staví proti migrantům.

Vnitro: No comment

"V současné době o možnostech využití  objektu v Benešově intenzivně jednáme s místní samosprávou a starostou města. V nejbližších dnech máme sjednanou schůzku, na které bychom měli přijmout definitivní stanovisko o využití daných prostor. Do té doby nebudeme situaci jakkoliv komentovat," sdělila Klára Pěknicová z Ministerstva vnitra ČR. Jednání by prý mohla proběhnout do dvou týdnů.

Zastupitelé proti migrantům

Zatím je objekt Pražských kasáren stále v majetku státu a hospodaří s ním Ministerstvo obrany ČR. Příští majitel ještě není jistý, ale benešovské zastupitelstvo již 1. února 2016 přijalo usnesení, že "Odmítá důrazně případný záměr zřídit v centru města Benešov v předmětném objektu zařízení pro jakékoliv ubytování imigrantů". Starosta Petr Hostek nám nezodpověděl, jaké hrozby by mohly ze zamýšleného projektu vyplývat. 

Město chce v kasárnách byty

"Na základě jednání, která proběhla během tohoto týdne, může vedení města Benešov v současné době konstatovat, že na nich byl akcentován požadavek využití objektu za účelem vytvoření sociálního a startovacího bydlení města, což odpovídá i programovému prohlášení a uzavřené koaliční smlouvy vedení radnice," uvádí se v prohlášení města ze 4. února.

Klíčová slova: