Kde se svezete častěji? Linka 348 posiluje

Linka 348 posílí, ale jen ráno a ve směru do Prahy
 

Linka z Neratovic do Prahy posílí. Kdy se to stane a proč?

Zástupci Středočeského kraje, Ropidu a Arrivy se dohodli na změně jízdních řádů. Ta bude ku prospěchu cestující. Posílí linku 348, ale jen v ranní špičce. Z Neratovic se tedy ze zastávky „Dům kultury“ dostanete  nově i v časech 6.16, 6.36, a 7.51 přímo do Prahy.

Kam až dojedete?

Můžete dojet až na konečnou zastávku Ládví. Iniciativa „Ládví není autobusák“ určitě nebude šťastná z tohoto počínání. Snaží se již dlouhodobě upozornit na to, že by linkové autobusy měli končit například v absolutně nevyužívaných Letňanech. „Po převedení neratovických spojů do systému Pražské integrované dopravy sledujeme neustálý nárůst cestujících, Neratovičtí zároveň velmi dlouho volají po přímých rychlých autobusech k pražskému metru, které nebudou stavit cestou v Líbeznicích, nebo Březiněvsi,“ řekl ČtiDoma.cz mluvčí Ropidu Ondřej Kubala.

Kdy?

Spoj nasadí po 28. 2. 2016. „Poprvé vyjedou v pondělí 29. února, jezdit budou pouze v ranní špičce do Prahy, neboť ráno je frekvence vždy intenzivnější než odpoledne, kdy se lidé vrací z práce a studenti ze škol postupně v průběhu celého odpoledne,“ dodává Kubala.