Nepořádek, pet lahve, odpadky. Uklízíte Česko?

Bez komentáře
Zobrazit fotogalerii (11)
 

Ojedinělá akce „Uklízíme Česko“ už chvíli funguje. Zkusili jste to také? Nebo nevíte jak na to? Zapojuje se například Středočeská obec Bašť. 

Dobrovolnická úklidová akce probíhá po celé republice. A co si klade za cíl? No přece uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek! Všichni jdou na věc společně v sobotu 16. dubna.

Skládky, ale i další problémy

O černých skládkách můžete informovat i vy a to naprosto jednoduchým způsobem. Stáhnete si mobilní aplikaci ZmapujTo a už to jede. Vaše zprávy jsou přímo na úřad a nemusíte psát jen o černých skládkách, nebo nepořádku, ale i o dalších problémech z vašich měst a obcí.

Čtěte také: Člověk přírodě vlkem, další černé skládky u silnice ke Kmetiněvsi

Tenkrát poprvé

První verze aplikace přišla na světlo světa v květnu 2012. Hlášení přibývalo, ale skládky neubývaly. Ukázalo se, že úřady nemají kapacitu potřebnou k řešení těchto záležitostí. Dobrovolníci se tedy zvedli a po vzoru akce „Let´s do it,“ začali s úklidovou akcí „Ukliďme Česko.“

Zkusíte to také?

Středočeská obec se účastní. Je to jednoduché, stačí se zaregistrovat přes internet a spolu s dalšími dobrovolníky můžete vyrazit do ulic za dobrou věc.