Děti z Benešova se učily, jak neskončit pod koly auta

Největší radost měly děti z opravdové policejní motorky
Zobrazit fotogalerii (7)
 

Mateřské centrum a benešovští policisté uspořádali dopravně bezpečnostní akci. Děti si odměnu vysloužily znalostí dopravního provozu. Největší radost měly z policejní motorky.

Na velkém hřišti na benešovském Spořilově se opět setkali malí účastnici dopravního provozu z Mateřského centra Hvězdička. Za pomoci policistů děti zdolávaly osm stanovišť. Po splnění všech úkolů dostaly vysvědčení s osmi razítky a drobnou odměnu.

"Jako maminka, která se akce zúčastnila se svými syny, oceňuji, že děti nedostaly razítka zadarmo a například u stanoviště, kde děti měly projet křižovatkou, rozeznat silnici hlavní a vedlejší a dát přednost na přechodu pro chodce, byli rodiče dětí, které přijely na odrážedle nebo kole bez přilby, dotázáni, proč děti přilbu nemají," říká Vendula Dvořáková.

Mezi úkoly patřila jízda zručnosti, skládání puzzle značky a poznávání dopravních značek. Také se děti projely tatrovkou, namotávaly autíčka a házely míčky v barvách semaforu. Nejvíce se děti těšily na prohlídku policejního auta a motorky.