V Měšicích se srazil náklaďák s vlakem na přejezdu

Měšice uzavřela nehoda
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Ve středočeských Měšicích se srazil nákladní automobil a vlak. Ve vlaku mělo být přibližně dvacet lidí. Trať bude mimo provoz minimálně do půl jedné.
 

Přibližně ve tři čtvrtě na deset došlo k dopravní nehodě v Měšicích. Srazilo se nákladní vozidlo s vlakem na přejezdu. “V tuto chvíli je zde provoz zastaven. Auto stojí mimo komunikaci, ve vlaku mělo být bezmála dvacet osob," říká Eva Kropáčová, tisková mluvčí z Brandýsa nad Labem.

Došlo ke srážce vlaku a nákladního automobilu, který v obci opravuje silnice. Frézovalo se a auto se zastavilo na železničním přejezdu, už se nerozjelo, pravděpodobně se jedná o závadu. “Bohužel shodou okolností právě padaly závory a jel osobní vlak. Na místě bylo 5 zraněných osob včetně strojvedoucího a preventivně byla z vlaku do nemocnice převezena těhotná žena,” říká místostarosta Měšic Jan Richter. Směr Měšice - Hovorčovice je uzavřen a policie řídí dopravu, objízdná trasa je přes Líbeznice.

Místo nehody zajišťovali hasiči ze stanic Neratovice, Mělník a Stará Boleslav, dále hasičská záchranná služba Správy železniční a dopravní cesty z Michle a podnikoví hasiči Aerospace a.s. Vodochody. "Ze stanice Mělník jsme vyslali mikrobus, který převezl šest cestujících a vlakovou četu do Neratovic," sdělil mluvčí Hasičského záchranného sboru Ladislav Holomčík.
 

Nehody na přejezdech jsou velmi časté. Srážka auta s vlakem! Opět na přejezdu, tentokrát mezi Mníškem a Dobříší


"U Měšic bylo šest lehce zraněných osob, které jsme ošetřili a transportovali do Mělnické a Neratovické nemocnice," říká Petra Effenbergerová, mluvčí středočeské záchranné služby. Na místě se tvoří kolony, trať bude mimo provoz minimálně do půl jedné. Situaci pro vás nadále sledujeme.