Roztoky zaplatí 25 milionů a z ruiny bude školka

Objekt teď pomalu chátrá
 

Místo pomalého chátrání se do vily čp. 125 v Tichém údolí v Roztokách napumpuje 25 milionů, aby se z ní stala školka a komunitní centrum. Povolení od památkářů už město má, nyní se čeká na projekt, který vzejde z připravovaného tendru. Přestavba by měla začít nejdřív příští rok na jaře.

Pro Roztoky to znamená, že zabije dvě mouchy jednou ranou. Vlastně, možná jich bude nakonec dokonce i víc. V první půjde o školku pro pětadvacet žáků, což je v době, kdy město řeší nedostatečnou kapacitu, docela dobrá zpráva.

Dalším plusem je, že zde najde domov hned několik spolků. A navíc se zrenovuje i okolí jedné ze dvou vil v Tichém údolí, které jsou majetkem města. Vzniknout by zde měla například veřejně přístupná zahrada.  

Roztoky chtějí požádat o evropské dotace. Ale i kdyby to nevyšlo, veškeré práce i tak proběhnou. "Chceme to určitě stihnout v tomto volebním období," potvrdil místostarosta Tomáš Novotný. Podle něj se prostě finance najdou ve zhruba 150milionovém rozpočtu města. Je určitě dobře, že se myslí na historické objekty. Roztoky naštěstí nejsou výjimkou. V Běchovicích například za 39 milionů korun zrekonstruují Starou poštu.

Klíčová slova: