Podpořte zahradnické partyzány v Benešově!

Přípravy na osázení květinářů u ulice Na Bezděkově
 

Skupina nadšenců dnes vlastními silami zkrášlí některá zanedbaná veřejná prostranství v Benešově výsadbou trávy a květin. Připojit se můžete také vy!

Guerrillové zahradnictví (guerrilla gardening) je forma přímé akce. Aktivisté převezmou (zasquatují) opuštěnou půdu, kterou nevlastní, k sázení rostlin a oživení veřejného prostoru. Jedná se vlastně o pozitivní formu společenského protestu proti nevšímavosti vůči špíně, nepořádku a celkově zanedbaným či zchátralým místům na veřejně přístupných prostorách. (Zdroj: Wikipedia)

Dnes od deseti hodin do osmi hodin večer bude probíhat akce Guerilla Gardening v Benešově. "Již dnes se budeme snažit o hezčí místa, tak se přijďte také zapojit, můžete s námi nebo sami, důležitý je výsledek a pak dobrý pocit odměnou," sdělil organizátor akce Lukáš Císař. Odpoledne se zapojí také děti ze Základní umělecké školy.

Aktivisté si vytipovali veřejná prostranství, která by chtěli svými silami zkrášlit výsadbou květin. Jsou to například betonové květináče u přechodu z Malého náměstí k ulici Na Bezděkově nebo prostor kolem vysazených lip na Masarykově náměstí. 

Připojte se také!

Dobrovolníci mohou kontaktovat organizátory akce na telefonu 608 246 600. Akci každý účastník hradí sám nákupem rostlin a dobrovolnou prací. Ideální jsou kvetoucí rostliny a tráva na vysetí. Kdo by chtěl akci jen podpořit bez přímé účasti, může během dne přinést darem rostliny k vysazení do muzea designu na Malém náměstí. Průběh akce je možné sledovat v událost na Facebooku, kde budou přibývat také fotografie z osazených ploch.

Hlavní organizátor je známý jako benešovský malíř. Rozhovor s ním si můžete přečíst v článku: 
Lukáš Císař nastavuje zrcadlo absolutní svobody
Zvelebené zákoutí po guerillovém útoku