Riskantní předjíždění náklaďáku skončilo hromadnou nehodou

Risk není vždycky zisk
 

Můžete neustále upozorňovat na to, že riskovat během předjíždění se nevyplácí. Přesto se stále najdou řidiči, kteří si myslí, že se jich to netýká. Tak jako jedenačtyřicetiletý šofér vozu huyndai, který měl zřejmě pocit, že je na silnici pánem. Skončilo to hromadnou nehodou čtyř aut. 

Tohle prostě nepochopíte! Zní přeci logicky, že když si člověk není jistý, neměl by začít s předjížděcím manévrem. Hazard by se měl odehrávat někde úplně jinde než na silnicích. Pro některé řidiče je to však zřejmě jen prázdná fráze a podle toho to pak dopadá.

Řidič hyundai začal mezi obcemi Hostomice a Dobříš předjíždět nákladní vůz přesto, že v žádném případě nemohl mít dostatečný přehled o situaci. Ohrozil přitom protijedoucí mazdu, jejíž řidič se snažil zabránit čelnímu středu. Navedl proto vůz do silničního příkopu a zabránil tím mnohem větší tragédii. 

Předjíždějící auto se však dostalo do smyku a bočně se střetlo s náklaďákem. Následně ještě narazilo do dalšího protijedoucího automobilu, jehož šofér byl s lehčím zraněním převezen do nemocnice. Lze mluvit o zázraku, že nedošlo k mnohem tragičtějším následkům a škoda se vyčíslila "jen" na 150 tisíc korun. Tohle totiž mohlo dopadnout mnohem hůř, umírat mohli nevinní lidé. Tak jako při nehodě u Mirošovic, kde bohužel vyprchaly dva životy.