Honička jako z hollywoodského trháku, motorkáře zastavil až výstřel

 

Tenhle řidič motorky snad neměl všech pět pohromadě. Nejenže mu byla mezi obcemi Hvězda a Mšec na Kladensku naměřena rychlost 201 kilometrů za hodinu, ale když ho chtěl zastavit policejní Passat, muž šílenou jízdu ještě vystupňoval. Byla to honička jako z hollwoodského trháku. 

Takovou scénu vídáme v těch nejlepších akčních filmech. Policisté Hondu nejprve pronásledovali se spuštěnou sirénou i světelnou signalizací. Řidič projel rychlostí kolem dvou set kilometrů za hodinu obec Mšec a může mluvit o štěstí, že zde nikoho nesrazil. Zhruba po deseti kilometrech se zásahovému vozu podařilo motorku předjet. 

Ani v tuto chvíli však motocyklista nehodlal zastavit. Naopak, policejní auto se snažil zprava předjet, což se mu však nepodařilo a po nárazu do boku Passatu spadl do příkopu. Kdo by si však myslel, že je všemu konec, spetl by se. To "nejlepší" mělo teprve přijít.

Chlapík se totiž okamžitě vymrštil a začal utíkat do lesa, kam ho pronásledoval i policista. Muž stále nerespektoval výzvy k zastavení, a tak ho zabrzdil až varovný výstřel. Až po něm to konečně vzdal a mohl být zadržen. Ne vždy však bohužel motorkáři končí takto. 

Jaké bylo překvapení policistů, když zjistili, že jde vlastně o starého známého. Pětačtyřicátník ze Slánska už si totiž stejné dobrodružství v minulosti několikrát prožil. Dokonce ani nemá řidičák na motorku. A aby toho nebylo málo, provedený test na drogy byl pozitivní na Amphetamin. Zatímco motorkář byl odvezen na služebnu, zasahující policista do nemocnice. Při zákroku si totiž způsobil poranění v oblasti krční páteře a nohy.

 

Klíčová slova: