Senior nezvládl řízení a vjel do protisměru! Zasahovat musel vrtulník

Řidič byl transportován ve velmi vážném stavu
 

Otázka, zda od určitého věku zakázat vydávání řidičských průkazů, by se opět mohla objevit na stole. Může za to ošklivá nehoda, která se stala v centru obce Sazená na Kladensku. Třiasedmdesátiletý řidič vjel se svým Renaultem do protisměru a čelně se střetl s jiným vozem.

Taková nehoda samozřejmě nemůže dopadnout dobře. Muž utrpěl těžká zranění hlavy i dalších částí těla. Na místo musel být přivolán vrtulník, který seniora transportoval do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze. 

Řidička vozu Hyundai utrpěla lehčí zranění a záchranka ji odvezla do slánské nemocnice. "U ženy provedená zkouška nezjistila přítomnost drog ani alkoholu, u muže se provede odběr biologického materiálu v nemocnici," potvrdila Michaela Nováková z Policie ČR. Výsledek zatím ještě není známý, stejně jako příčina, kvůli níž k nehodě došlo. 

Jízda v protisměru je příčinou i další vážné nehody, která se nedávno stala. Tady však šlo zase o řidiče, kterému ještě ani nebylo pětadvacet. V jeho případě se dá důvodně předpokládat, že šlo o machrování za volanetm nebo o rychlou jízdu. U seniorů bývají příčinou menší koncentrace, soustředěnost i nižší rozlišovací schopnosti.