Votvírák 2016 v Milovicích. Na co se obyvatelé mají připravit?

Votvírák 2016 se koná v Milovicích u Prahy. Na co se připravit?
 

V Milovicích se bude o víkendu konat desátý ročník festivalu Votvírák. Očekává se opět účast osmdesáti tisíc návštěvníků. Co to bude znamenat pro obyvatele města?

V pátek 10. června odstartuje na letišti Boží Dar v Milovicích jubilejní 10. ročník multižánrového hudebního festivalu Votvírák, který na tomto místě pravidelně otvírá festivalovou sezonu. Festival potrvá až do neděle 12. června a jeho návštěvníci se můžou těšit na elitu mezi českými hudebníky.

Obyvatelé Milovic se budou muset vypořádat s uzavírkami

Votvírák ale neznamená pro obyvatele pouze víkend plný hudebních radovánek, ale i komplikace na silnicích. V plánu je úplná uzavírka silnic v ulicích Suchardova, U Sokolovny, Pionýrů, Školská, Dukelská, Na Pahorku, Smetanova, Letecká, Ostravská, Mírová, Poštovní, 5. května, Nádražní a také Rohová.

Milovice připravily objízdnou trasu v ulicích Armádní, ČSA, Mírová, 5. května a Družstevní.

Dočasně se přesune i autobusová zastávka

V době festivalu bude umístěná náhradní autobusová zastávka v ulici Školská. Autobus bude tedy projíždět po trase ulic Armádní - ČSA - Mírová - Školská - 5. května.

Prodlouženou otevírací dobu budou mít i některé místní podniky, festival bude mít tradičně i ohňostroj. Majitelé psů by se měli mít na pozoru.

Od příštího týdne čeká uzavírka i Brandýs nad Labem.
Kryštof patří mezi stálice Votvíráku

Pořadatelé se vracejí ke kořenům festivalu, na pódiu se objeví legendy

V rámci oslav kulatých narozenin Votvíráku pozvali pořadatelé hudební skupiny, které se na jeho pódiu objevily již na počátku. Jako první vystoupí skupina Kryštof, nebudou chybět ani Chinaski, No Name, MIG 21, Vypsaná fixa, Wohnout, Horkýže Slíže, Arakain a mnoho dalších. Na celý program třídenního festivalu se můžete podívat zde.

Barvou letošního ročníku se stala žlutá

Pokud plánujete milovický Votvírák navštívit, nezapomeňte si žluté tričko. Barvou pro letošní rok se stala žlutá barva, cílem je rozzářit festival do barev slunce. Pořadatelé apelují převážně na pravidelné návštěvníky Votvíráku. "Kdo již na Votvíráku byl, měl by ukázat, že není žádný zelenáč," říká Martina Jablanovská.

V Jesenici hlasovali o hazardu. Jak to dopadlo?