Tisíce lidí se baví v pivovaru na Dni Kozla

Sládek Vojtěch Homolka zahajuje akci naražením sudu
Zobrazit fotogalerii (17)
 

Ačkoliv chvílemi poprchává, do pivovaru míří zástupy dalších a dalších návštěvníků. Muzika, deset druhů guláše, dílny pro malé i velké, soutěže, výběh s kůzlaty a mnoho dalšího. 

Pivovar zajistil mimořádné autobusové spoje ze Strančic, takže stovky lidí, které každým vlakem přijedou, mohou bez problému a zadarmo dojet až na místo. České dráhy dopolední linky posílily na trase Praha - Strančice o více vagonů. Doprava sem funguje do pěti hodin odpoledne a až do konce akce budou jezdit autobusy zpět na nádraží.

Akce se připravuje po ideové stránce již od loňského listopadu. Poslední tři měsíce trvala produkce. Po personální stránce průběh zajišťuje přes tři sta padesát pracovníků, z toho dvě stovky jich čepují pivo a prodávají jídlo.

O program je veliký zájem a kulturní vystoupení stejně jako odměny pro soutěžící jsou bezplatné. Pořadatel akci pojímá jako odměnu pro své nejvěrnější zákazníky a příznivce. I když se náklady z prodeje piva a jídla nevrátí, nezapomenutelný zážitek pomáhá k dobrému vztahu mezi pivovarem a veřejností.

Brány areálu jsou otevřeny již od devíti ráno a v půl jedenácté začal hudební program na třech pódiích. Nejprve sládek Vojtěch Homolka narazil sud nefiltrovaného speciálu a za pomoci starosty Velkých Popovic Ivana Boleslava ho vytočil. Role moderátora se ujal Dalibor Gondík. 

Na hlavním pódiu se střídají kapely Helemese, Poletíme?, chystá se Žlutý pes, Xindl X a Olympic. Na stage rádia Blaník vystoupí Jaroslav Uhlíř, COP, Poutníci a Ivan Hlas. Na pódiu u gulášů se po celý den snaží Cimbálová muzika Pavla Šafaříka.

Mezi množstvím stánků s deseti druhy guláše, piva, upomínkových předmětů jsou dílny na výrobu keramiky, košíků, dráteníků. Ukázky práce tu předvádí dokonce sklářská dílna. 

 

Klíčová slova: