Video: Motorové tříkolky na Karlštejně!

Byli jste na srazu?
 

Právě v těchto dnech se odehrává již pátý sraz mototříkolek. Byli jste se podívat na Karlštejně? NE? Podívejte se na naše video!

Mezi desátým a dvanáctým červnem Karlštejn hostí již pátý sraz motorových tříkolek. Nestihli jste se zajet podívat? Zhlédněte alespoň naše video, ať se dostanete do té pravé atmosféry silných strojů a jejich jezdců.

Akci pořádá půjčovna a prodejna triků HW Trikes, a že je co k vidění, přesvědčte se sami v našem krátkém videu.

Web hw-trikes.cz uvádí: Motorová tříkolka má historii! S úplně první myšlenkou třístopého stroje přišel už Leonardo da Vinci, i když jen na papíře. Opravdový boom této mašiny se rozjel až po válce ve Vietnamu, kdy američtí veteráni kvůli vážným zraněním nemohli jezdit na motorce, a proto si začali pořizovat tříkolky. 

Věděli jste, že existují motorkářské mše? Motorky a mše, že to nejde dohromady?

Od té doby prošly triky značným vývojem a dnes jsou většinou vyšperkované do největších detailů, některé jsou otevřené, takže vidíte motor, jiné jsou kapotované jako auto, mnohé vozí za sebou malé karavany designově totožné s trikem, vybavené nejroztodivnějšími detaily, prostě pastva pro oči. Jejich majitelé nejsou žádní drsní rockeři, ale společenští, přátelští a vstřícní lidé se zálibou v třístopých strojích. 
U nás na Karlštejně na srazech zažili tříkolkáři rozmary počasí od neskutečných veder až po záplavy. Nic je neodradilo a neustále víc jich láká naše krásná krajina, památky i atmosféra srazů. Přijíždějí se bavit a je jedno, jestli jsou z Čech, Německa, Rakouska, Francie, Švýcarska nebo Slovenska.
Na sobotu dopoledne se všichni účastníci srazu nesmírně těší, protože již vědí, že je čeká spanilá jízda do Prahy za doprovodu Policie ČR, pojedou okolo hradu Karlštejn a v Praze se dostanou do zajímavých míst, kam by se sami neměli šanci dostat.