Cestující měli namále! Plameny autobus totálně zlikvidovaly

 

Vidět hořet autobus, ve kterém ještě před chvílí v klidu jelo třiapadesát cestujících, není moc hezký pohled. Přesně takový se však naskytl hasičům po příjezdu k požáru na silnici I. třídy u obce Věšín na Příbramsku. Pod kontrolu dostávali plameny téměř půl hodiny. 

Z příbramské stanice na místo okamžitě po nahlášení vyrazil cisternový, velitelský a vyšetřovací vůz. Další technika na místo nehody mířila od jednotek dobrovolných hasičů obcí Rožmitál pod Třemšínem, Březnice a Věšín. Po příjezdu už hořel téměř celý autobus. Zasahující muži na zdolání plamenů využili vysokotlaký proud vody a další dva se speciálním pěnidlem. Hasiči podobné situace pravidelně trénují.

Ještě předtím si však s úlevou oddechli. V autobuse nikdo nezůstal a všichni lidé, kteří v něm cestovali do Třebíče, byli v pořádku. "Majitel autobusu zajistil náhradní vozidlo a hasiči před jeho příjezdem převezli cestující mikrobusem do nejbližšího penzionu. Poté zasahující jednotky uklidily silnici. Zprovoznili alespoň jeden pruh," popsal Jaroslav Gabriel z Hasičského záchranného sboru Příbram. 

Předběžná škoda na vozidle byla odhadnuta na 300 tisíc korun a jako příčinu určil vyšetřovatel zatím blíže nespecifikovanou technickou závadu v motorovém prostoru. Definitivně však vše objasní až další expertíza. Vrak autobusu se podařilo specializované odtahové službě odklidit ze silnice až po půlnoci. Je zázrak, že se nikomu nic nestalo. Stejné štěstí měl i mladík, kterého z auta na Berounsku zachránil starší muž.