Po vražedném vedru následují obří bouřky

Po tropech budou opět následovat silné bouřky
 

Na Česko se po vlně veder valí obří bouřky, meteorologové vydali varování už v pátek, v platnosti je ale až do neděle.
 


Ještě zítra budou panovat vysoké teploty, postupně ale od západu přijdou bouřky, které přinesou vítané osvěžení. Ovšem pozor, mohou být velmi silné. I tak v sobotu prožijeme vražedné teploty.
 
Český hydrometeorologický ústav hovoří jasně, vydal následující výstrahu. „Velmi silné bouřky, velmi vysoké teploty, vysoké teploty, silné bouřky,“ to platí pro celé naše území od pátečního poledne až do nedělní třetí hodiny ranní. Měli bychom se tedy mít na pozoru a dodržovat pitný režim, v případě, že zabouří, se schovat na nejbližší suché místo. V důsledku řádění bouřek už u nás došlo i k úmrtí.
 
A jak bude?
V sobotu očekáváme zprvu jasno nebo skoro jasno, postupně se to zkazí. Odpoledne a večer dorazí bouřky nebo přeháňky. Ty mohou být velmi silné, doprovázené přívalovým deštěm, kroupami a silným nárazovým větrem. Nejvyšší denní teploty se vyhoupnou až k 36 stupňům.
V neděli zůstane obloha zatažená a na většině území očekáváme déšť a zprvu i silné bouřky. Během dne se vyčasí, teploměry ukáží až k šestadvaceti.